Hoe je aluminiumfolie kan omtoveren tot perfecte glanzende ballen

23 april 2018
481

Waarschijnlijk kan je je het nog herinneren; een stukje aluminiumfolie vinden en het met de achterkant van je nagel glad proberen glad te strijken. Het geeft een heerlijk gevoel om iets wat kreukelig en mat is weer strak en glanzend te krijgen. Echter kan je dit niet alleen met een plat stukje aluminiumfolie doen, maar zelfs met een hele bal van dit materiaal.

Japan

De Japanse kunstenaar アトリエpuchuco is de trend gestart. Hij maakt onder andere ook sieraden en kunstobjecten van zilver en hout. Ondertussen is heel Japan weg van de aluminiumfolie ballen en proberen meerdere mensen ze ook zelf te maken. Dit is gelukkig geen probleem, want heel het internet staat tegenwoordig vol met handleidingen en video's. Je kan de bal zo groot maken als je zelf wil. Heel klein, of juist heel groot zoals op de onderstaande foto.

Tekst gaat verder onder de foto

Het proces

Om de ballen te maken heb je niet veel nodig: een rol aluminiumfolie, een hamer en schuurpapier. Eerst rol je de aluminiumfolie uit en rol je het op tot het een grote bal is. Daarna probeer de folie steeds harder samen te persen. Als het te zwaar wordt voor je handen pak je een hamer erbij en sla je stuk voor stuk de scherpe randjes in de bal. Vervolgens schraap je met steeds fijner schuurpapier de laatste scherpe randjes eraf. De resultaat is een prachtige glanzende zilveren bal.

Tekst gaat verder onder de foto's

Een bericht gedeeld door skytomo (@skytomo) op

Nederlandse ballen?

Het is een hele klus, maar het resultaat mag er wezen. De Amerikanen zijn inmiddels flink aan de slag gegaan met het knutselen en misschien wordt Nederland straks ook enthousiast! Als je toch liever wat minder dan twee dagen wil besteden aan de glanzende aluminiumfolie ballen, kan je natuurlijk altijd genieten van de online filmpjes.

De tekst gaat verder onder het filmpje

 

Wil je wel graag knutselen, maar toch iets minder intensief en wat meer rustgevend? Leer hier hoe je bijzondere kraanvogels kan maken van origami.

Lees ook:  Slaap middenin het bos en waan je in de jaren vijftig

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings