Hoe je aluminiumfolie kan omtoveren tot perfecte glanzende ballen

2913 VIEWS
Hoe je aluminiumfolie kan omtoveren tot perfecte glanzende ballen

Waarschijnlijk kan je je het nog herinneren; een stukje aluminiumfolie vinden en het met de achterkant van je nagel glad proberen glad te strijken. Het geeft een heerlijk gevoel om iets wat kreukelig en mat is weer strak en glanzend te krijgen. Echter kan je dit niet alleen met een plat stukje aluminiumfolie doen, maar zelfs met een hele bal van dit materiaal.

Japan

De Japanse kunstenaar アトリエpuchuco is de trend gestart. Hij maakt onder andere ook sieraden en kunstobjecten van zilver en hout. Ondertussen is heel Japan weg van de aluminiumfolie ballen en proberen meerdere mensen ze ook zelf te maken. Dit is gelukkig geen probleem, want heel het internet staat tegenwoordig vol met handleidingen en video’s. Je kan de bal zo groot maken als je zelf wil. Heel klein, of juist heel groot zoals op de onderstaande foto.

Tekst gaat verder onder de foto

Het proces

Om de ballen te maken heb je niet veel nodig: een rol aluminiumfolie, een hamer en schuurpapier. Eerst rol je de aluminiumfolie uit en rol je het op tot het een grote bal is. Daarna probeer de folie steeds harder samen te persen. Als het te zwaar wordt voor je handen pak je een hamer erbij en sla je stuk voor stuk de scherpe randjes in de bal. Vervolgens schraap je met steeds fijner schuurpapier de laatste scherpe randjes eraf. De resultaat is een prachtige glanzende zilveren bal.

Tekst gaat verder onder de foto’s

Een bericht gedeeld door skytomo (@skytomo) op

Nederlandse ballen?

Het is een hele klus, maar het resultaat mag er wezen. De Amerikanen zijn inmiddels flink aan de slag gegaan met het knutselen en misschien wordt Nederland straks ook enthousiast! Als je toch liever wat minder dan twee dagen wil besteden aan de glanzende aluminiumfolie ballen, kan je natuurlijk altijd genieten van de online filmpjes.

De tekst gaat verder onder het filmpje

 

Wil je wel graag knutselen, maar toch iets minder intensief en wat meer rustgevend? Leer hier hoe je bijzondere kraanvogels kan maken van origami.

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

Lees ook:  Japanse kunstenaar stapelt stenen tot kunstwerken

MEER INSPIRATIE

Perzische tapijten van opgerold papier
Met 10 verdiepingen is dit de grootste boomhut ter wereld
Pointillisme sleepte deze kunstenaar door zijn zware revalidatie
Optische illusies van hout: dit is namelijk geen klei….