Hoe abstracte bronzen beelden diepe emoties kunnen tonen

23 mei 2017
700

Kunstenares Isabel Miramontes maakt bronzen beelden geïnspireerd op het menselijk lichaam. De emoties zijn niet van de gezichten af te lezen, maar des te meer in de abstracte vormen van het lichaam.

Spiralen, slierten en leegte vormen het torso van de beelden. De vorm van het beeld verraadt het gevoel van het object. Het hele spectrum aan emoties komt voorbij, van vrolijkheid tot wanhoop en van overgave tot geborgenheid.

Knap hoe deze kunstenares met een hard metaal als brons op een relatief abstracte manier een object zoveel gevoel kan meegeven. De beelden stemmen niet per se allemaal vrolijk, maar ze zijn wel mooi, krachtig en zeer sprekend.

Isabel miramontes Isabel miramontes Isabel miramontes Isabel miramontes Isabel miramontes Isabel miramontes Isabel miramontes Isabel miramontes

Deze werken van Isabel zijn net iets anders, maar hebben hetzelfde effect. 

Isabel miramontes Isabel miramontes Isabel miramontes

Wil je meer emoties vertolkt in beelden zien? Deze beelden van Tamara Kvesitadze vertellen ook een mooi verhaal over een onmogelijke liefde.

Via My Modern Met
Lees ook:  Zo wordt Japans washi papier gemaakt

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Dieren sport door de jaren heen

Wat zijn de beste 25 musea in Londen?

De interessante sporten van de oude Grieken en Romeinen

Haal de trends van 2023 naar jouw interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings