Hit the road, Down Under! Welke roadtrip route in Australië kies je?

12 augustus 2020
208
roadtrip routes in Australië

Het is het roadtripland bij uitstek. Menig reisliefhebber heeft Australië op zijn of haar bucketlist staan. Het liefst met een campertje in alle vrijheid de horizon tegemoet. Tenzij je een sabbatical van minimaal een jaar hebt, zal je in dit immense land wel voor een specifieke roadtrip route in Australië moeten kiezen. Ga je voor de kust of juist de Outback, of combineer je er een paar? We delen inspiratie!

The Great Ocean Road – Torquay naar Allansford

De allerbekendste roadtrip route in Australië is waarschijnlijk The Great Ocean Road (GOR). Langs de zuidelijke oceaan nabij Melbourne, leidt deze route je richting Adelaide via een aantal iconische tussenstops, waarvan The Twelve Apostels de bekendste is. De route is enorm populair onder dagjestoeristen vanuit Melbourne die alleen even de highlights aan komen tikken, maar door zelf de auto te pakken en de tijd te nemen omzeil je de drukte en is je ervaring gegarandeerd mooier. De route begint officieel in Torquay, ongeveer een uurtje rijden vanaf Melbourne en eindigt zo’n 250 kilometer verderop in Allansford. Naast de Twelve Apostels zijn ook Loch Ard Gorge en Port Campell National Park echte aanraders.

roadtrip route in Australië

The Twelve Apostels is een van de vele highlights op de GOC

The Stuart Highway – van Adelaide naar Darwin

Meer Down Under dan dit wordt het niet: The Stuart Highway, dwars door het hart van Australië. De echte Outback ervaring is geen korte: deze snelweg telt ruim 3000 vrij eenzame kilometer door uitgestrekte woestijnlandschappen. Is dat je iets te veel van het goede, dan is The Red Centre Way nabij Uluru en Alice Springs een heel mooi alternatief om de hoogtepunten in dit gebied mee te pakken. Kies je toch voor de lange route, bereid je dan goed voor op eindeloze stukken rijden met weinig faciliteiten onderweg. Wel kom je op deze roadtrip route in Australië langs nog meer bezienswaardigheden zoals Flinders Ranges, Kings Canyon en Katherine Gorge.

roadtrip route in Australië

Het iconische Uluru in het hart van de Australische Outback

The Coral Coast – van Perth naar Exmouth

De naam alleen al doet je in de auto stappen: The Coral Coast is de Australische westkust ten noorden van Perth. In vergelijking met de oostkust is het hier enorm ongerept met grote stukken natuurgebied waar je bijna geen bebouwing tegen zal komen. Het is een aanrader om ook Perth zelf mee te pakken op deze roadtrip route in Australië en dan helemaal noordelijk naar Exmouth te rijden. Een route van een goede 1200 kilometer die je onderweg trakteert op hoogtepunten als The Pinnacles, Pink Lake en het Ningaloo koraalrif. Mocht zwemmen met walvishaaien op je bucketlist staan, dan zit je aan deze kust ook goed!

roadtrip route in Australië

The Coral Coast brengt je onder andere bij de Pinnacles Desert

The Pacific Highway – van Brisbane naar Sydney

Geef je toch de voorkeur aan de klassieke Australië-ervaring, kies dan voor de oostkust. Hier vind je vele must sees zoals Sydney en Brisbane maar ook echte surfplaatsen zoals Byron Bay en Newcastle. De gehele route telt 900 kilometer, maar je kunt deze heel makkelijk opbreken in korte etappes omdat er veel meer plaatsen op de route liggen dan in andere delen van het land. Houd er in je planning wel rekening mee dat je ongetwijfeld blijft hangen in een van de vele chille surf hotspots onderweg. Je zal niet de eerste zijn die hier voor een dag of twee een tussenstop maakt en er vervolgens nooit meer weg wil!

roadtrip route in Australië

De must see aan de oostkust is natuurlijk metropool Sydney

Een roadtrip route in Australië combineren

Heb je lang genoeg de tijd, dan zijn de diverse roadtrip routes in Australië heel goed met elkaar te combineren. Zo kan je de Great Ocean Road koppelen aan de Stuart Highway door hem te verlengen tot aan Adelaide. Vergis je niet in de afstanden: uiteindelijk wil je natuurlijk ook veel zien en niet alleen in de auto zitten. Er zijn ook meer dan genoeg kortere routes uit te stippelen, zoals de 380 kilometer lange Great Beach Drive in Queensland of de noordoostelijke route tussen Cairns en Cape Tribulation (140 kilometer). Pak de kaart erbij en laat je inspireren tot een onvergetelijke reis!

Lees ook:  Berglandschappen, ongerepte stranden en oneindige wandelroutes op het veelzijdige Tenerife

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings