Hier vind je de gezelligste terrasjes van Nederland

24 juni 2021
1358

Na een lange winter van sneeuw, ijs én coronamaatregelen is het dan eindelijk zo ver: de zomer is aangebroken en de terrasjes lopen weer vol. Eindelijk kunnen we weer volop genieten van een verkoelend drankje op een van de gezellige terrasjes die Nederland rijk is. Of je nu na een lange vermoeiende dag even bijkomt op een terrasje, of gezellig op een zaterdagmiddag met je vrienden bij gaat kletsen: een terrasje pakken is altijd leuk! Maar zoals je vast wel weet is het ene terrasje gezelliger dan het ander. De één houdt er van om aan het water te genieten van zijn welverdiend drankje, terwijl de ander liever mensen kijkt in een drukke stad. Bij welke groep jij je ook schaart, wij hebben voor jou de gezelligste terrasjes van Nederland op een rijtje gezet. Dus ga met ons mee op deze reis door Nederland en ontdek de gezelligste plekken om een drankje te nuttigen.

Lege Stoelen

Dit zijn de gezelligste terrassen van Nederland
Voor we op deze ontdekkingsreis door Nederland gaan, kijken we eerst naar wat een terrasje nou zo gezellig maakt. Het is met name de sfeer die er hangt die erg belangrijk is. En dat is natuurlijk voor iedereen anders. Waar de één kan genieten van een verkoelend briesje aan het water en het liefst een plekje zoekt dat zo rustig mogelijk is, zoekt de ander juist liever de gezellige drukte van de stad op. Ook is het voor de meeste mensen belangrijk dat een terras niet té druk is. Dus geen tafeltjes op iedere centimeter van het terras waar je je tussendoor moet murwen. Laten we hopen dat dat tot de verleden tijd behoort en we tenminste één voordeel aan corona hebben gehad. Maar het allerbelangrijkste wat een terrasje zo gezellig maakt, is toch wel het gezelschap. Dus neem je allerbeste vrienden en je gezelligste familieleden mee naar de volgende terrasje een topmiddag is gegarandeerd!

Lees ook:  20 beste muziekfestivals in Nederland

Amsterdam
We beginnen met onze prachtige hoofdstad. De eeuwenoude panden met schitterende gevels, de grachten vol bootjes en oude straatjes met de allerleukste boetiekjes: Amsterdam is een heerlijke stad om door heen te slenteren en even al je zorgen achter je te laten. En waar kan dat beter dan op een terrasje? Je hebt talloze keuzes uit terrasjes langs de grachten, langs het IJ, in en rond de parken en op grote pleinen. Het nadeel van de terrassen in Amsterdam is dat ze vaak vol zitten met toeristen. Maar wij hebben een pareltje voor je gevonden: Café de Ceuvel. In Amsterdam-Noord vind je dit gezellige terras direct aan het water. Je kunt er zelfs met de boot aanleggen! Zelf omschrijven ze zich als ‘een speeltuin voor innovatie en creativiteit’. Alles wat ze doen heeft met duurzaamheid te maken. Het is er altijd gezellig en iedereen is welkom. Ben je op zoek naar het gezelligste terrasje van Amsterdam? Dan is Café de Ceuvel the place to be! Helemaal genieten? Kijk dan eens naar 7x bijzonder overnachten in Amsterdam.

Maastricht

Maastricht mag zich één van de mooiste steden van Nederland noemen. De schitterende eeuwenoude panden en het prachtige stadspark laten je in een hele andere tijd wanen. Deze bourgondische stad staat bekend om het Vrijthof, de indrukwekkende boekenwinkel in een kerk en natuurlijk om de echte Limburgse vlaai. En waar kun je beter genieten van deze heerlijke vlaai dan bij Kasteel Neercanne? Dit werkelijk prachtige kasteel moet je echt bezoeken als je in Maastricht bent. Kasteel Neercanne lijkt zo uit een sprookjesboek te komen. Strijk je als een vorst neer op het terras naast het kasteel en geniet van de lekkerste gerechten. En een glas wijn is hier zeker aan te raden!

Lees ook:  Idyllische geheime tuinen in Parijs, Utrecht en Groot-Brittannië

Tilburg
Tilburg staat vooral bekend als studentenstad en dan kan je er natuurlijk van uit gaan dat je er gezellige terrasjes kunt vinden. In de binnenstad van Tilburg vind je talloze eet- en drinkgelegenheden. Het Piusplein ligt vol terrasjes, maar de kans is groot dat alles al vol is. We raden je dan aan om door te lopen naar de Korte Heuvel. Deze plek wordt ook wel het ‘lekkerste en leukste straatje van Tilburg’ genoemd. Waarom? Omdat je hier tientallen kroegen en restaurants vindt, stuk voor stuk met een terras voor de deur. Voor het gezelligste terras van Tilburg moeten we je toch even terugsturen naar het Piusplein. Want hier vind je namelijk de biertuin van de Stadsbrouwerij 013. Behalve toeristen vind je hier ook de locals terug. En dat is natuurlijk altijd een goed teken. Voor de brouwerij is een drijvend terras gelegd, zodat je letterlijk op het water kunt genieten van je drankje.

Maak er een gezellig weekendje weg van
We hebben je een aantal tips gegeven waar je de gezelligste terrasjes kunt vinden van Amsterdam, Maastricht en Tilburg. Maar deze steden hebben veel meer verborgen pareltjes. Supergezellige terrasjes waar je kunt genieten van bijzondere gerechten en verkoelende drankjes. Wil je echt helemaal ontspannen thuiskomen en volop genieten van deze steden? Dan raden wij je aan om een weekendje weg te boeken. In en rondom deze steden vind je talloze superleuke accommodaties. Via verschillende websites kan je een weekendje weg boeken naar een van deze steden. Holidu is zo’n website die beschikt over mooie, bijzondere en unieke accommodaties. Dus de volgende keer dat je een terrasje wilt pikken in een andere stad, raden wij je aan om er een gezellig weekendje weg van te maken!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Avontuur met aanhanger

De meest spraakmakende culturele feesten ter wereld

Edelstenen en je sterrenbeeld: dit is de perfecte match

Hoort euthanasie een mensenrecht te zijn?

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down