Schitterende luchtfoto's uit het portfolio van de NASA

30 juni 2014
73

Het NASA Goddars Space Flight Center bestudeert de wondere wereld van het universum. Vele wetenschappers, ingenieurs en technici zijn dagelijks bezig om ruimtevaartmissies voor te bereiden en te verbeteren. Sinds de Rus Yuri Gagarin zich op 12 april 1961 voor het eerst in de dampkring begaf is er veel veranderd, en binnenkort staat weer een spannende doorbraak te gebeuren.
Na 30 jaar gaat de bekende Spaceshuttle namelijk nog dit jaar plaats maken voor een nieuwer en beter model: Orion. Als alles loopt zoals gepland kan Orion kan afstanden afleggen waar de Spaceshuttle u tegen zegt. De NASA liet al weten dat tijdens de herfst van 2014 er een testrit gaat plaatsvinden waarbij Orion zich tot zo'n 5700 kilometer van de aarde verwijdert.
Als dat lukt bereikt NASA iets waar de ruimtevaart al bijna 40 jaar niet meer in slaagde! Uiteindelijk hoopt NASA met Orion een volledige bemanning naar Mars te kunnen sturen, maar voordat dit mogelijk is hebben we nog een lange weg te gaan. De eerste grote proeven gebeuren dit jaar, maar pas tegen 2030 verwacht de NASA dat de eerste astronauten een voet op Mars zetten.
Ondertussen maar de Hubble-ruimtetelescoop (Hubble Space Telescope, HST) prachtige foto's van het universum. Door het ontbreken van een atmosfeer in de ruimte is het mogelijk om ongekend scherpe afbeeldingen te maken van verre astronomische objecten.
Sinds de lancering op 24 april 1990 draait de Hubble als een kunstmaan rond de aarde, voor het doen van optische waarnemingen. En daar kunnen we nu al van genieten! De beelden die de Hubble maakt zijn namelijk vaak spectaculair. En hoewel het WK kijken op tv ook best spannend kan zijn, geven wij de voorkeur aan de beelden die NASA onlangs publiceerde van alle deelnemende landen:
NASA - Italië - Venetië NASA - Iran - Dasht-e-Kevir NASA - Honduras - Mosquitokust NASA - Ecuador - Napo river NASA - Argentinië - Panamá rivier NASA - Brazilië - Sao Simao Reservoir.jpg NASA - Argentinië - Panamá rivier.jpg NASA - Algerije - zandduinen.jpg
Afbeeldingen: NASA

Lees ook:  10-jarig meisje met spierziekte vangt de natuur in kleurrijke schilderijen

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Wat jij kan doen tegen de snel stijgende gasprijs

Verhuizen naar Spanje, waar moet je allemaal aan denken?

De weg terug naar jezelf vinden — 6 tips om jezelf te vinden

De beste metaalsoorten voor sieraden

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings