Het 'schandalige' leven van prinses Sofia van Zweden

21 januari 2022
976
Kroon

Veel mensen zijn al bekend met prinses Sofia van Zweden, maar toch is ze voor veel mensen nog steeds een onbekend gezicht. Prinses Sofia is een doorsnee Zweedse vrouw die voor haar koninklijke titel een bewegelijk leven heeft geleid, wat uiteindelijk leidde tot een koninklijke titel.

Leven vóór de koninklijke titel

Sofia Kristina Hellqvist werd op 6 december 1984 geboren als de tweede van drie dochters. Haar moeder, Marie Britt Rotman was werkzaam als marketingmanager en haar vader, Erik Oscar Hellqvist was actief als arbeidsconsulent.

Sofia groeide tot haar zesde op in Täby in Zweden. Daarna verhuisde het gezin naar het kleine plaatsje genaamd Älvdalen. Een gebied vol met ongerepte bossen, meren en bergen. Deze plek stond bekend om het feit dat er nog runen gebruikt werden tot het begin van de 20ste eeuw. Er zijn tot de dag van vandaag nog steeds bewoners die een van de oude Viking-talen spreken, genaamd Elfalian. Dit gebied bood Sofia een jeugd vol buitenactiviteiten.

Sofia ging naar de Älvdalen Montessorischool en de Älvdalschool. Hier heeft Sofia een interesse ontwikkeld voor kunst en werd student van de kunstopleiding aan het Vansbro Education Centre, met als focus muziek. Sofia is in al die jaren haar passie voor muziek nooit verloren, want ze heeft op haar eigen bruiloft een nummer geschreven voor haar huidige man.

Sofia is in haar studietijd overgestapt naar een plek die haar wat meer uitdagingen bood. Ze koos de stad Stockholm om haar studietijd voort te zetten en zich verder te ontwikkelen als persoon. In de tijd dat ze in de Zweedse hoofdstad heeft gewoond, is ze actief geweest als glamourmodel. Een van haar meest bekende opdrachten was wanneer ze op 20-jarige leeftijd topless had geposeerd met een boa constrictor om haar nek voor het mannenblad Slitz. In 2004 werd ze verkozen tot Miss Slitz.

Lees ook:  Hoe laat je een scheiding goed en gezond verlopen?
Stockholm

De bekendheid van haar modellenwerk leidde in 2005 tot een carrière op tv. Ze heeft deelgenomen aan een Zweedse realityshow genaamd Paradise Hotel. Het ontzettend populaire programma werd gevuld met sexy singles die samenwoonden in een luxe resort. Sofia bereikte de finale, maar werd in de finale naar huis gestuurd.

Na haar avonturen in Zweden, besloot Sofia om naar de Big Apple te verhuizen. Sofia verhuisde in 2005 naar New York om daar boekhouding te studeren aan het New York Institute of English and Business. Om rond te komen was Sofia werkzaam als serveerster / barvrouw en yogalerares. Met een mede-instructeur heeft ze destijds een yogakledinglijn opgericht. Dit project had de naam Drop of Mindfulness.

Na een paar actieve jaren in New York, keerde Sofia weer terug naar Zweden waar ze vervolgens haar toekomstige man, prins Carl Philip via wederzijdse vrienden ontmoette. Beiden waren aan het dineren met vrienden in een restaurant waar de twee groepen elkaar tegenkwamen en mengde. Hier veranderde Sofia’s leven volledig.

Relatie met een prins

De relatie van Sofia en prins Carl Philip werd in het voorjaar van 2010 definitief openbaar gemaakt. Helaas werd Sofia achtervolgd met haar verleden. De fotoshoot uit 2004, waar ze topless te zien was met een slang kwam weer boven en zette Sofia in een slecht daglicht als toekomstig lid van de koninklijke familie.

Sofia ontving veel slechte publiciteit en bracht haar eigen verklaring naar buiten in een Zweeds tv-interview. Daar vertelde ze dat ze haar verleden niet zou willen veranderen, ook al had ze keus. “Ik heb nergens spijt van. Al deze ervaringen hebben mij gemaakt tot de persoon die ik ben. Die keuzes had ik vandaag niet gemaakt."

Lees ook:  Luxe vakantiehuizen in Oostenrijk: waar moet je heen

Naast het feit dat Sofia opeens heel intensief in de spotlight stond, hield ze zich bezig met liefdadigheidswerk. In 2010 richtte Sofia samen met een vriend Project Playground op. Het doel van het project was om kansarme kinderen in Zuid-Afrika te helpen, een project wat ontzettend dicht naar het hart staat na haar vrijwilligerswerk in Afrika.

Haar verloving met prins Carl Philip werd wereldwijd officieel aangekondigd op 27 juni 2014.

Trouwringen

Leven met koninklijke titel

Sofia kreeg veel pesterijen haar kant op van de media. Prins Carl Philip stak hier een stokje voor en bekritiseerde de pers voor de slechte behandeling richting Sofia. Hij deed de uitspraak dat zijn toekomstige bruid "op een pesterige manier te drogen werd gehangen". Deze uitspraak deed prins Carl Philip in een tv-show.

Alle verhalen over haar tatoeages en haar deelname aan Paradise Hotel, waren media verhalen die de waarheid waren en waar Sofia ook niet veel moeite mee had. Het was overigens haar verleden waar ze zich niet voor schaamde. Naast het constant omhoog halen van haar ‘schandalige’ leven werden er ook verhalen de wereld in geholpen waar de media beweerde dat Sofia niet geaccepteerd werd door de Zweedse koninklijke familie en dachten dat Sofia geen prinsessenmateriaal was. Prins Carl Philip reageerde hier op dat dit een broodjeaapverhaal was en dat Sofia met open armen in zijn familie is ontvangen.

Sofia en prins Carl Philip trouwde op 13 juni 2015 in de Koninklijke Kapel van het Koninklijke Paleis van Stockholm. Coldplay was aanwezig als artiest en de Zweedse versie van Rihanna’s ‘Umberella’ was ook een hit die niet kon ontbreken op hun bruiloft. Naast de bekende nummers, werd het zelfgeschreven nummer van Sofia voor haar man ook gespeeld tijdens de bruiloft.

Lees ook:  Bloemschikken voor gevorderden

Vandaag de dag zijn prinses Sofia en prins Carl Philip trotse ouders van drie kinderen, prins Alexander, prins Gabriël en prins Julian. Prinses Sofia is een geliefd lid van de Zweedse koninklijke familie. Ze staat bekend om haar vriendelijke en nuchtere persoonlijkheid, die ertoe geleid heeft dat ze een herkenbare en populaire prinses is. Sofia zet zich in voor gezondheid, fitness, jeugdzaken en tegen pesten. Hiermee is ze een enorme aanwinst voor Zweden.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

Eindelijk wonen op jezelf, hoe pak jij dat aan?

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down