Het roer om? Schrijf een essay en win deze biologische boerderij (in Amerika)

21 februari 2017
270

Voor iedereen dit dit jaar het roer helemaal om wil gooien: Norma Burns, de eigenaresse van de Bluebird Hill Farm in North-Carolina in Amerika, geeft haar boerderij met meer dan 50.000 vierkante meter grond weg. Om hierop kans te maken vraagt ze geïnteresseerden om een essay te schrijven van 200 woorden getiteld 'Waarom wij eigenaar willen worden van de Bluebird Hill Farm en deze willen runnen'.

De reden dat ze haar boerderij op deze manier aan een nieuwe eigenaar wil helpen is dat er een nijpend tekort is aan land, zeker voor boeren die biologisch willen verbouwen. Als ze het zou verkopen aan de hoogste bieder is dat waarschijnlijk een bedrijf dat minder geïnspireerd is om haar gedachtengoed van biologische landbouw voor te zetten.

Er is één kleine adder onder het gras: je wordt ook gevraagd om 300 dollar te betalen als entry fee. Dat kunnen we ook wel weer begrijpen, op deze manier zorgt Norma ervoor dat het aantal aanmeldingen beperkt blijft tot de mensen die hier echt hun zinnen op hebben gezet, en zorgt ze dat ze een deel van het geld wat haar land op zou brengen bij verkoop terugkrijgt. Met als mooie insteek dat degene die ze uitkiest daar bijna niets voor heeft hoeven te betalen.

Verder is het belangrijk dat je dit avontuur samen met een partner (in welke vorm dan ook zijn) aangaat, moet je extreem gemotiveerd zijn om biologisch te verbouwen, hierin getraind zijn en bereid zijn om lange dagen te maken en zelf de handen uit de mouwen te steken.

Lees ook:  5 Manieren om vakantieherinneringen vast te leggen

En dan wordt deze prachtige boerderij misschien wel van jou. Het zet in elk geval aan tot heerlijk dagdromen. Stel dat...

Lijkt je dit wat? Je kunt tot 1 juni je essay insturen. De maand erop wordt de winnaar bekend gemaakt.

bluebird hill2 bluebird hill3 bluebird hill4 bluebird hill5 bluebird hill6

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

Eindelijk wonen op jezelf, hoe pak jij dat aan?

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down