Het plantenasiel is de nieuwste trend onder plantenliefhebbers

522 VIEWS
Het plantenasiel is de nieuwste trend onder plantenliefhebbers

Tweedehands kamerplanten? Dat is tegenwoordig lang zo gek niet, met dank aan de steeds populairder wordende plantenasiels. En zo’n plantenasiel is precies wat de naam doet vermoeden; je adopteert een plant die daar door een ander is afgegeven. Een duurzame, sociale én succesvolle formule.

Je plant naar een plantenasiel brengen

Het klinkt misschien wat zielig, maar je plant naar het plantenasiel brengen is eigenlijk een veel beter plan dan hem langzaam dood zien gaan op je vensterbank. Jaarlijks belanden er op deze manier heel wat planten in de container, terwijl ze eigenlijk prima te redden waren. Breng voortaan je plant naar een van de plantenasiels die verspreidt door het land te vinden zijn. Vrijwilligers zullen er goed voor zorgen totdat een nieuw baasje de plant op komt halen.

plantenasiel
© Eduard Militaru/Unsplash
plantenasiel
© Prudence Earl/Unsplash

Voordelig planten kopen in een plantenasiel

Andersom werkt het natuurlijk ook: ben je een plantenliefhebber maar vind je het bezoekje aan het tuincentrum toch net wat te prijzig? Of spreekt het duurzame aspect je gewoon aan? Dan kan je in het plantenasiel een mooie groene aanwinst uitzoeken. Vaak zijn de planten gratis, maar een donatie aan het asiel wordt dan wel gewaardeerd. Het leukste aan deze tweedehands planten is dat ze stuk voor stuk een verhaal hebben dat ook nog wel eens zichtbaar is. Een deels afgebroken cactus, een kromgegroeide Monstera: via het plantenasiel haal je altijd een uniek exemplaar in huis.

Lees ook:  Beleef de lente in de nestkasten! | Webcam Vogelbescherming
plantenasiel
© Inanc Avadit/Unsplash

Waar vind je plantenasiels in jouw regio?

Het concept wint de laatste tijd rap aan populariteit dus grote kans dat er binnenkort ook in jouw regio een plantenasiel opent. Op de website van Mama Botanica vind je een handig overzicht met plantenasiels in Nederland en België. Heb je een mooie ruimte beschikbaar, dan kan je natuurlijk ook overwegen zelf een plantenasiel te openen!

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Storm op zee: deze foto’s documenteren de woeste Engelse kustlijn
World Tree: Een vertakkende rivier in de grond geëtst door Krisztián Balogh
Nationaal Park Hoge Kempen: het enige nationale park van België (en een bezoek waard!)
5 tips voor originele, leerzame en duurzame activiteiten in de natuur