Het uitzicht maakt een ritje in deze 'achtbaan' meer dan de moeite waard

13 juli 2016
200

Bij pretparken denk je al snel aan achtbanen die vliegensvlug over de kop gaan, wat voor de liefhebber uiteraard ontzettend leuk is. Zonde hieraan is dat er nauwelijks genoten kan worden van het uitzicht, terwijl dat op die grote hoogte enorm mooi kan zijn. In het Washuzan Highland Park in Kurashiki, Japan, hebben ze daarom de Sky Cycle (luchtfiets): een achtbaan ter hoogte van een vierde verdieping, die net als een normale fiets aangedreven wordt door jouw eigen spierkracht. Maar ondanks dat deze gekleurde fietsen met hun roze mandjes onschuldig lijken, is de attractie misschien nog wel een stuk enger dan de meeste achtbanen.

Het tempo kun je vanwege het trapmechanisme volledig zelf bepalen, waardoor er meer dan voldoende tijd is om het prachtige uitzicht te bewonderen. Hoewel er kleine gordels aan de zitjes bevestigd zitten, is het vrij beangstigend dat de grond 16 meter lager ligt. En er is ook geen optie om even af te stappen als je niet verder durft. Je moet er iets voor over hebben om van het fenomenale uitzicht over het park, de stad en de Japanse Binnenzee te kunnen “genieten”. Durf jij dit spannende ritje aan?

Bekijk ook de video die gemaakt is vanuit de attractie, waardoor de immense hoogte en de omgeving goed te zien zijn.

sky cycle

Foto credit: Michael Malore

sky cyclesky cycle sky cycle sky cycle achtbaan  skycycle skycycle

 

 

Lees ook:  Dit curieuze verlaten kasteel heeft een duizelingwekkend mooi interieur

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De bonsaiboom-verzorggids: alles wat je moet weten over het snoeien & verzorgen van de bonsai

De zuiverende werking van de zoutlamp en betekenis hiervan

Het sterrenbeeld Tweeling: eigenschappen en karakter

Wat is een mala ketting, en waar gebruik je hem voor?

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings