Filmmaker wordt op 10 km hoogte getrakteerd op het Noorderlicht

1812 VIEWS
Filmmaker wordt op 10 km hoogte getrakteerd op het Noorderlicht

Het Noorderlicht een keertje met eigen ogen zien, dat wil bijna iedereen wel. Het idee om het spel van prachtige kleuren en bewegingen van het Aurora Borealis (het Noorderlicht) te kunnen meemaken trok ook Aryeh Nirenberg uit Baltimore (VS) aan en hij besloot er werk van te maken.

Wat hij niet had verwacht, is dat hij tijdens zijn vlucht van Maryland naar Reykjavik al getrakteerd zou worden op dit bijzondere spektakel, en wel op 10 kilometer hoogte. Hoe dit mysterieuze natuurfenomeen er daar uit ziet, kun je hieronder in het korte filmpje dat Aryeh vanuit het vliegtuig maakte, zien.

Artikel gaat verder onder het filmpje

Ook filmde Aryeh het Noorderlicht een keer vanaf een kampeerplaats in IJsland. Wat een fascinerend schouwspel met al die kleuren van de regenboog. Reden genoeg om dit in ieder geval een keer in je leven zelf te zien.

Klik op de foto om het filmpje te starten. Artikel gaat verder onder de afbeelding

Niet alleen filmbeelden heeft Aryeh van het Noorderlicht gemaakt, hij fotografeerde het ook meerdere keren.  Zijn fotocollectie bevat naast afbeeldingen van het Noorderlicht nog veel meer andere prachtige natuurverschijnselen. Bekijk het allemaal op Aryeh’s instagram account.

Laat je nog meer verwonderen door de kleuren die de natuur kan voortbrengen in het artikel over adembenemende natuurgebieden in de Verenigde Staten van Amerika. 

MEER INSPIRATIE

3 heerlijk kleurrijke wandelroutes dwars door de Bollenstreek
Het Kasteel van Katoen: gigantische rotsformaties van kalk
Waar kleurrijke dekens van bloemende woestijn sieren
De herfst: het mooiste schouwspel van Moeder Natuur