Het nieuwe Rijksmuseum: De film

14 december 2014
174

Wat 5 jaar zou duren, werd 10 jaar: de verbouwing van het Rijksmuseum. Oeke Hoogendijk filmde gedurende deze hele periode achter de gesloten deuren van het museum. Ze volgde conservatoren, werkend aan de inrichting van de nieuwe zalen, de directeuren, die op verschillende fronten strijd moeten leveren, de huismeester die 'zijn' gebouw scherp in de gaten houdt, de gemeentevergaderingen waarin het vuur van de discussies spat: 400 uur materiaal samengevoegd tot een enerverende film. Hoogendijk geeft ook een bijzonder inkijkje in de emotie van de betrokkenen, voor velen was dit een zeer persoonlijk project. Waanzinnig boeiend om het proces van de totstandkoming van het nieuwe Rijksmuseum te zien ontvouwen. Hoewel de afloop bekend is, blijft het spannend tot de laatste minuut..
De trailer geeft al een goed beeld van de manier waarop Hoogendijk de verbouwing in haar documentaire neerzet, hier kunt u zien in welke bioscoop de film bij u in de buurt draait!

Via Youtube
 

Lees ook:  5 trends binnen de huidige bruidsmode

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Kun je je yogamat ook als sportmat gebruiken?

Ontdek de geheimen van chakra healing

Meditatie voor chakra balans: ontdek hoe het werkt

De 6 allermooiste gedichten bij overlijden oma

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings