Het moment dat je zeker weet dat de kindertijd van je zoon voorgoed voorbij is

852 VIEWS
Het moment dat je zeker weet dat de kindertijd van je zoon voorgoed voorbij is

Niemand vertelt het je als je kleine kinderen hebt. Dat ze groter worden, kun je zelf nog wel bedenken. Maar dat ze later seks gaan hebben, geen haar op je hoofd die daaraan denkt als je ze tevreden op hun speen ziet sabbelen.

Ineens is het zover. Eerst merk je tijdens het dagelijkse badritueel tot je schrik dat die kleine schattige strakke jongensballetjes zijn uitgezakt tot gerimpelde behaarde mannenteelballen.

En dan ontdek je ineens een pakje condooms in hun ladekastje, waar ze voorheen hun stenenverzameling verborgen. Negen tel je er. En je weet met schrikbarende zekerheid: hij is geen maagd meer. Hartstochtelijk probeer je beelden van jouw seksende jongetje uit je hoofd te zetten. Dat lukt heel aardig – en je raakt zelfs aan het idee gewend dat ook hij stomende nachten heeft.

Je vindt jezelf een hele piet dat je er zo makkelijk mee om kunt gaan. Totdat je op een dag iets eerder van je werk thuiskomt en geluiden uit de jongensslaapkamer hoort komen die in de meest heftige pornofilm niet zouden misstaan.

En dan weet je het zeker: zijn kindertijd is voorgoed voorbij.

Auteur: Anne Elzinga


Meer inspiratie opdoen? Meld je aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang wekelijks een selectie van de beste artikelen:

MEER INSPIRATIE

Grootvader communiceert via tekeningen op Instagram met zijn kleinkinderen
Moeder van 98 verhuist naar bejaardentehuis om voor 80 jarige zoon te zorgen
De Zweedse methode voor een opgeruimd leven volgens Margareta Magnusson
7 waarheden over het lege nest