Het Louvre als kijkdoos

15 juni 2016
141

Tezi Gabunia is een kunstenaar uit Georgia die zich bezig houdt met het thema falsificatie, oftewel: iets dat gemaakt is met de bedoeling om echt te lijken. In zijn laatste project heeft hij exacte miniatuurkopieën gemaakt van bekende musea, van de plafonds met hun lichtbakken, houten of witte vloeren tot de schilderijen aan de muur. Zo hangen de werken van Peter Paul Rubens in een mini Louvre, die van Damien Hirst in Tate Modern, Roy Lichtenstein’s kunst is te zien in de Gagosian Gallery en het werk van Tezi Gabunia zelf in Saatchi Gallery.

Maar om deze tentoonstellingen te kunnen zien moeten de bezoekers hun hoofd op de tafel leggen en zo door de opening van het miniatuurmuseum kijken. Echter, de vraag is of dat de echte expositie wel is. Gabunia maakt namelijk een foto van de kijkende mensen die daardoor zelf onderdeel van het uiteindelijke kunstwerk worden. Die expositie daarvan vindt hieronder plaats, al is het natuurlijk wel slechts een falsificatie van een werkelijke tentoonstelling...

Saatchi Gallery

Tezi Gabunia Tezi Gabunia

Tate Modern

Tezi Gabunia Tezi Gabunia

Gagosian Gallery

Tezi Gabunia Tezi Gabunia

Het Louvre

Tezi Gabunia Tezi Gabunia

Lees ook:  Hoe zijn online games ontstaan en ontwikkeld de afgelopen jaren?

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Het effect van de natuur op de mens

Hoe kun je optimaal genieten van je tuin?

De 5 leukste bed and breakfast accommodaties in de natuur

Normandië in Frankrijk bezoeken

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings