Het licht van Japan

4 oktober 2014
43

Minuten, soms wel tot een half uur, belicht Takehito Miyatake zijn foto's. Met zijn lange sluitertijd zoekt hij naar lichtende objecten en fenomenen. Van vuurvliegjes tot vulkaanuitbarstingen en stranden die bedekt zijn met een deken van oplichtende algen; hij noemt dit 'het licht van Japan'.
Voor hem heeft het vastleggen hiervan een meditatieve aard. We kunnen ons inderdaad voorstellen hoe Miyatake doodstil naast zijn camera zit tijdens de foto-opname om het beeld niet te verstoren, gefascineerd door wat hij ziet. Meer van zijn werk kun je op zijn website bekijken; hiervoor geldt dat wanneer je geen Japanse tekens kunt lezen - zoals wij - je op goed geluk wat tekens aanklikt in afwachting van welke pagina opent.
Dat heeft ook wel weer wat.
takehito-miyatake-2
In de lente komen vuurvlieg-inktvissen van 700 meter diepte aan het oppervlak en laten een glimp zien van hun magisch licht.
takehito-miyatake-1
Genji Botaru vuuurvliegen zwermen rondom een brug over de Shimato rivier.
takehito-miyatake-merge takehito-miyatake-4
De Sakurajima vulkaan barst uit.
takehito-miyatake-7
Een vloot van vissersvlotten drijft in de Uchino-umi op water dat bijna op ijs lijkt door het felle maanlicht.
 

Lees ook:  De mooiste tuinen van de Dordogne: Les Jardins de Marqueyssac

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Het principe van vrouwen en haarvrij, wat vinden we ervan?

De betekenis van de kleur van je ogen

Creatief met kleding

5 redenen om te mediteren

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings