Het kleurrijkste paleis staat boven op een heuvel in Portugal

19 februari 2018
485

Kleurrijker kan bijna niet. Het Paleis van Pena, vlak bij de stad Sintra in Portugal, staat in volle glorie te stralen op de top van een 450 meter hoge heuvel. Het Paleis van Pena is het voormalige zomerpaleis van de Portugese koninklijke familie.

Verschillende bouwstijlen maken dit paleis tot wel een van de meest sprookjesachtige bouwwerken die we in Europa kennen. Slot Neuschwanstein in Duitsland is daar ook een goed voorbeeld van. En inderdaad, het Paleis van Pena is het Portugese en kleurrijke antwoord op dit Duitse kasteel. Sprookjesachtig, zoals het boven op de de heuvel uit de rotsen lijkt te groeien..

Artikel gaat verder onder de afbeeldingen

cascais-estoril-sintra-0eda8f0d86dd8504a1c47f8e42ac9f69

pena-palace-overzicht

Combinatie van stijlen

Het Paleis van Pena werd eind 18de eeuw gebouwd in opdracht van Ferdinand II van Portugal en bestaat uit een combinatie van verschillende stijlen zoals de Moorse, Manuel, neoromaans, neorenaissance en neogotiek. Het gebouw staat op de resten van een klooster en werd ontworpen door Wilhelm Ludwig van Eschwege. Beschilderd in blauw, geel, roze en rood en op veel plekken betegeld met prachtige Azulejos, siertegeltjes die veel in Portugal en Spanje worden gebruikt als decoratie, siert dit bouwwerk de omgeving. Torens, kantelen, gouden koepels en waterspuwers wisselen elkaar af en het interieur is misschien wel net zo bijzonder als de buitenkant. Rijk gedecoreerde slaapkamers, kleurrijk glas in lood, een balzaal, een kapel en levensgrote beelden maken een bezoekje aan het Paleis van Pena meer dan waard.

Artikel gaat verder onder de afbeeldingen

ingang

poort

pena palace avond

binnentuin

kapel

slaapkamer

Werelderfgoedlijst van Unesco

De Oktoberrevolutie in 1910 maakte een einde aan de monarchie van Portugal. De laatste koningin, Marie Amélie van Orléans, bleef tot de Eerste Wereldoorlog wonen in het paleis en vertrok toen naar Frankrijk. Het Paleis van Pena is sindsdien een museum en dat heeft er voor gezorgd dat er gelukkig weinig aan het paleis en het interieur is veranderd. Vanaf 1995 staat het gebouw, samen met nog een paar andere paleizen in de omgeving, zoals het Castelo dos Mouros, op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Lees ook:  Op deze Europese eilanden waan je je aan de andere kant van de wereld

Het blijkt maar weer dat je voor prachtige plekken helemaal niet de hele wereld over hoeft te reizen. Europa bezit zoveel sprookjesachtige omgevingen dat je de komende jaren wel even zoet kunt zijn met het bezoeken ervan.

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down