Het kleurrijkste paleis staat boven op een heuvel in Portugal

1205 VIEWS
Het kleurrijkste paleis staat boven op een heuvel in Portugal

Kleurrijker kan bijna niet. Het Paleis van Pena, vlak bij de stad Sintra in Portugal, staat in volle glorie te stralen op de top van een 450 meter hoge heuvel. Het Paleis van Pena is het voormalige zomerpaleis van de Portugese koninklijke familie.

Verschillende bouwstijlen maken dit paleis tot wel een van de meest sprookjesachtige bouwwerken die we in Europa kennen. Slot Neuschwanstein in Duitsland is daar ook een goed voorbeeld van. En inderdaad, het Paleis van Pena is het Portugese en kleurrijke antwoord op dit Duitse kasteel. Sprookjesachtig, zoals het boven op de de heuvel uit de rotsen lijkt te groeien..

Artikel gaat verder onder de afbeeldingen

cascais-estoril-sintra-0eda8f0d86dd8504a1c47f8e42ac9f69

pena-palace-overzicht

Combinatie van stijlen

Het Paleis van Pena werd eind 18de eeuw gebouwd in opdracht van Ferdinand II van Portugal en bestaat uit een combinatie van verschillende stijlen zoals de Moorse, Manuel, neoromaans, neorenaissance en neogotiek. Het gebouw staat op de resten van een klooster en werd ontworpen door Wilhelm Ludwig van Eschwege. Beschilderd in blauw, geel, roze en rood en op veel plekken betegeld met prachtige Azulejos, siertegeltjes die veel in Portugal en Spanje worden gebruikt als decoratie, siert dit bouwwerk de omgeving. Torens, kantelen, gouden koepels en waterspuwers wisselen elkaar af en het interieur is misschien wel net zo bijzonder als de buitenkant. Rijk gedecoreerde slaapkamers, kleurrijk glas in lood, een balzaal, een kapel en levensgrote beelden maken een bezoekje aan het Paleis van Pena meer dan waard.

Lees ook:  Kosmopolitisch cachet in karakteristiek Brugge

Artikel gaat verder onder de afbeeldingen

ingang

poort

pena palace avond

binnentuin

kapel

slaapkamer

Werelderfgoedlijst van Unesco

De Oktoberrevolutie in 1910 maakte een einde aan de monarchie van Portugal. De laatste koningin, Marie Amélie van Orléans, bleef tot de Eerste Wereldoorlog wonen in het paleis en vertrok toen naar Frankrijk. Het Paleis van Pena is sindsdien een museum en dat heeft er voor gezorgd dat er gelukkig weinig aan het paleis en het interieur is veranderd. Vanaf 1995 staat het gebouw, samen met nog een paar andere paleizen in de omgeving, zoals het Castelo dos Mouros, op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Het blijkt maar weer dat je voor prachtige plekken helemaal niet de hele wereld over hoeft te reizen. Europa bezit zoveel sprookjesachtige omgevingen dat je de komende jaren wel even zoet kunt zijn met het bezoeken ervan.

 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Noord-Bohemen: een unieke bestemming in Tsjechië
Wit, puur en stil. De allermooiste winterse landen
Geniet van luxe kamperen in het prachtige Toscane
Een wandelvakantie in Oostenrijk, waar moet je heen?