Mieke | Het is maar hoe je het bekijkt

1 november 2014
27

Ouder worden, het is maar hoe je het bekijkt. Wat de één verontrust, daar kan een ander goed tegen. Shocking vond ik het dat mijn geliefde op een dag een ‘ouwe lul’ genoemd werd. En hij ging het zelf ook nog zeggen: “mijn kinderen vinden me een ouwe lul”. Zo.
Nu houd ik niet van dat soort woorden maar dat zal wel weer aan mijn leeftijd liggen. Leeftijd speelt mee in hoe je het bekijkt. Jongeren kunnen je oud vinden, maar hebben er soms ook een verrassende kijk op. Mijn buurjongen van vijf vindt me niet oud. Ik vroeg hem of ik eruit zag als een oma, maar hij vond - tot mijn genoegen - dat ik op een aardige moeder leek. Ouderen denken vaak dat je nog jong bent.
Vooral mensen die zelf een stuk ouder zijn en allang met pensioen zeggen dat. “Maar jij bent nog piepjong!” roepen ze soms. Ze geloven gewoon niet dat ik ouder ben geworden. “Ben jij al 60!? Nee dat kan niet. Jij blijft in mijn ogen altijd een jaar of 40”, zei een oudere vriendin laatst tegen mij.  Ouder worden, het is maar hoe je het bekijkt.
[quote text_size="medium"]
Wie is die bejaarde gast met die baard? Gelukkig heb je het niet hardop gezegd..
[/quote]
Meestal is ouder worden gewoon, maar soms overkomen de gevolgen je als een schok. Het overkwam een vriend van me die moest stoppen met werken op zijn 65e terwijl hij nog door wilde. Opeens was daar de mededeling, uitstellen was geen optie.
Het overkwam mij toen ik met mijn leesbril op toevallig in de spiegel keek en ineens een hoop rimpels zag. Waar kwamen die in hemelsnaam vandaan? Ik was toch juist gezegend met weinig rimpels? Of als ik langzaam de trap oploop en mezelf hoor steunen en mompelen: “wat doet die heup weer stom”. Of als ik zie dat mijn lief, die normaal gezien nog heel lenig is, ‘s morgens vroeg wat stijf door de kamer loopt. “Gelukkig,  ik ben niet de enige”, denk ik dan.
Of, als je denkt dat je ergens op een bijeenkomst tussen ouderen zit en ze een stuk jonger blijken te zijn. Of als je op een receptie bij het afscheid van een collega mensen met wie je ooit nauw hebt samengewerkt niet meer herkent. Wie is die bejaarde gast met die baard? Gelukkig heb je het niet hardop gezegd.
“Wij zien er tenminste nog ongeveer hetzelfde uit als vroeger”, zei ik naar aanleiding van dat gebeuren tegen mijn partner en een vriendin. "We zijn tenminste nog herkenbaar!"
[hr]
Mieke Vollenhoven was 30 jaar coach, trainer en auteur. Met daarnaast een hobby als beeldend kunstenaar is ze een veelzijdige paradijsvogel. Zij ziet de uitdaging van ouder worden in het steeds meer verbinden van haarzelf met wie ze is, met wie de ander is en met de wereld die ze waarneemt. Op Paradijsvogels Magazine neemt ze u mee in deze ontdekkingstocht, in haar verhalen vergezeld van een gezonde dosis dichterlijke vrijheid. Want ouder worden is tenslotte ook maar net hoe je het bekijkt.

Lees ook:  Mieke | Mijn elektrisch ros

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een goed gevoel hebben is het halve werk

Het principe van vrouwen en haarvrij, wat vinden we ervan?

De betekenis van de kleur van je ogen

Creatief met kleding

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings