Het huis in de golven | Ballade

31 maart 2015
101

Het Holland Island House (1880) was een van de laatste huizen die nog overeind stond op het eiland in de Chesapeake baai. In 1920 waren alle bewoners al van het eiland vertrokken omdat ze zee stukje bij beetje het eiland terug claimde. Het Victoriaanse Island House hield nog vele jaren moedig stand terwijl de grond om het huis veranderde in zee. Er zijn veel pogingen gedaan om het huis te redden, maar de natuurlijke krachten waren te sterk en in 2010 (!) verdween het Holland Island House definitief in de golven.
Lynn Tomlinson maakte van dit verhaal een prachtige ballade, geanimeerd met een originele techniek van schilderingen van klei op glas. De manier waarop zij het verhaal vertelt is een tikje melancholisch, maar het mooie is dat het lied gaat over hoe het huis altijd een thuis is geweest voor mensen, en het dat ook zal zijn op de zeebodem - maar dan voor de vissen en dieren die er leven.
Een prachtig verhaal over herinneringen, het verstrijken van de tijd en de natuur die toch altijd sterker blijkt dan de mens.

 

Lees ook:  Het veelzijdige meesterbrein van Leonardo da Vinci

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontdek de schoonheid van Nederlandse wandelgebieden

Ingrid Bergman | Dualiteit

Op vakantie naar de Malediven: activiteiten om te doen

Backpacken in Mexico: de top 5 plaatsen die je moet bezoeken

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings