Het huis in de golven | Ballade

698 VIEWS
Het huis in de golven | Ballade

Het Holland Island House (1880) was een van de laatste huizen die nog overeind stond op het eiland in de Chesapeake baai. In 1920 waren alle bewoners al van het eiland vertrokken omdat ze zee stukje bij beetje het eiland terug claimde. Het Victoriaanse Island House hield nog vele jaren moedig stand terwijl de grond om het huis veranderde in zee. Er zijn veel pogingen gedaan om het huis te redden, maar de natuurlijke krachten waren te sterk en in 2010 (!) verdween het Holland Island House definitief in de golven.

Lynn Tomlinson maakte van dit verhaal een prachtige ballade, geanimeerd met een originele techniek van schilderingen van klei op glas. De manier waarop zij het verhaal vertelt is een tikje melancholisch, maar het mooie is dat het lied gaat over hoe het huis altijd een thuis is geweest voor mensen, en het dat ook zal zijn op de zeebodem – maar dan voor de vissen en dieren die er leven.

Een prachtig verhaal over herinneringen, het verstrijken van de tijd en de natuur die toch altijd sterker blijkt dan de mens.

 

MEER INSPIRATIE

Het zalige nietsdoen: portretten om helemaal van tot rust te komen
Een kunstzinnige ode aan de natuur
Deze magnifieke strandbeesten wandelen op de wind
Deze kunstenaar ‘schildert’ prachtige portretten met schroeven