Het glas, maar dan anders

28 juni 2015
209

Iets om over na te denken:
Tijdens een college stressmanagement loopt de psychologe door het lokaal. Ze tilt een glas water op, en iedereen verwacht de is-het-halfvol-of-half-leeg-vraag. In plaats daarvan vraagt ze: "Hoe zwaar is dit glas water?"
De antwoorden liggen ergens tussen de 50 en 300 gram.
Ze antwoordt: "Het absolute gewicht is niet relevant. Het gaat erom hoe lang ik het moet vasthouden. Als ik het glas een minuut in de lucht houd, dan gaat het prima. Doe ik dat een uur lang, dan verga ik van de pijn. Nog langer en ik verlies al het gevoel in mijn arm en kan hem niet meer bewegen."
Ze gaat verder, "de stress en zorgen in het leven zijn net als dit glas water. Als je af en toe aan ze denkt, dan gebeurt er weinig. Als je er langer mee bezig bent, dan gaan ze pijn doen. Denk er de hele dag aan en je verliest de kracht om in beweging te komen - niet in staat om iets te doen."
Vergeet dus niet om regelmatig het glas neer te zetten..!

Via Mindful Schools

Lees ook:  Ode aan de lente: 10 citaten over dit heerlijke jaargetijde

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Dieren sport door de jaren heen

Wat zijn de beste 25 musea in Londen?

De interessante sporten van de oude Grieken en Romeinen

Haal de trends van 2023 naar jouw interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings