Het geheim van de wierook waterval

3 juni 2022
661

Een wierook waterval hebben in je huis is niet alleen mooi, maar het aansteken van wierook zorgt ook voor een lekkere geur in huis. Je kunt wierook aansteken voor allerlei soorten gelegenheden. Wil je graag een rustmomentje inbouwen voor jezelf met een goed boek? Of even lekker ontspannen? Dan kun je hier wierook perfect voor gebruiken. Ook als je meer zin hebt in een gezellige of romantische avond is het aansteken van wierook tijdens een romantisch of ontspannen bad zeker een aanrader.

Ook kan wierook je helpen te kalmeren na een stressvolle dag of gebeurtenis. Wierook krijg je in een heleboel verschillende soorten, maten, geuren en kleuren. Wierook bestaat dan ook letterlijk voor iedere gelegenheid of gebeurtenis.

Hoe is wierook ontstaan?

Wierook komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten voort. Vroeger werd wierook gebruikt voor ceremoniële gebeurtenissen en het uitbrengen van offers. Door middel van het branden van wierook werd er geprobeerd om de aandacht van de goden te trekken om zo een manier van communicatie met de goden of god te onderhouden.

Toen werd er geloofd dat goden, geesten en andere entiteiten hielden van de zoete geur en ze bij hulpvragen eerder te hulp zouden schieten. Er werd gedacht dat de goden zo in een betere stemming zouden zijn. Er werd toen ook gedacht dat het zou helpen bij het beschermen van de bevolking en het verhelpen en voorkomen van ziektes.

De kerk   

In Europa wordt wierook nog steeds gebruikt in kerken tijdens heilige missen, crematies en begrafenissen. Maar ook tijdens na gedachtenissen, bijzondere gelegenheden, communies en bruiloften om objecten, mensen en materialen te zegenen.

Lees ook:  Je huid optimaal verzorgen

Ook werd het gebruikt in de kerken om lijkengeur van begraven mensen te verdoezelen. Lijkengeur is een ondragelijke geur. Door het aansteken van wierook konden de kerkdiensten toch blijven doorgaan doordat ze die nare geur verdreven. Sinds de jaren 60 is er steeds meer belangstelling voor de Oosterse culturen en religies.

De wierook waterval

Door dat de wierook kegel van binnen hol is werkt dit perfect samen met een wierook waterval. Warme lucht stijgt normaal gezien op bij het branden van wierook door de verandering in luchtdruk.

Omdat deze kegeltjes bij een wierook waterval van binnen hol zijn komt de warme lucht in een koude stroming terecht waardoor deze in de waterval naar onder valt. Via het gat van de wierook waterval ontstaat dan zo een “waterval van wierook”. Daarom ook de naam wierook waterval. Ook deze wierook watervallen zijn te krijgen in allerlei soorten, maten, kleuren en vormen. Deze wierook watervallen hebben echter ook een culturele en spirituele betekenis. De waterval staat voor verfrissing. Neerkomend water van een “waterval” spoelt de negatieve energie weg. De waterval zou dan symbool staan voor het loslaten van problemen, gevoelens, omstandigheden of personen. Het is daarmee dan ook een inspiratiebron van overgave. Daarnaast staat de kegel voor vuur en de keramiek voor aarde. Het complete plaatje van een brandende wierook waterval staat dus symbool voor de aarde en het tot rust komen in jezelf. Dit maakt het een heel mooi concept dat ook nog eens een prachtig accessoire is voor in de huiskamer.

Lees ook:  Ontdek het karakter en de eigenschappen van jouw sterrenbeeld

Hoe maak je wierook aan en uit  

Het aanmaken van de wierook kegel kun je doen door middel van een lucifer of aansteker. Als je de kegel aansteekt ontstaat er een kleine vlam boven op de wierook kegel. Deze gaat vaak vanzelf uit na enkele seconde maar als dit niet het geval is kun je de vlam uitblazen zodat er alleen nog maar een rookpluim vanaf komt. Wierook zal de eerste paar minuten een ontzettend sterke geur afgeven. Hou hier wel rekening mee. Als de wierook goed is aangestoken wordt de geur geleidelijk aan iets minder overheersend en zal de wierook kegel rood gloeiend zijn. Als je de wierook kegel gewoon laat uitbranden heeft de kegel een brand duur van ongeveer 20- 30 minuten per kegel. De geur blijft echter gelukkig wel veel langer in huis hangen. Palo Santo werkt op dezelfde manier als wierook, en zorgt voor ontspanning. In deze blog lees je meer over dit heilige hout.

Als je de wierook eerder wil uitmaken dan kun je het kegeltje met het puntje tegen de houder aanduwen waardoor het kegeltje door zuurstofgebrek zal doven en niet meer verder zal branden. Ook kun je de kegel uitdoven door middel van het gebruiken van een kaarsen dover. Dit heeft hetzelfde effect.  

Heb je het toch niet helemaal met wierook? Probeer dan vooral eens de zoutlamp!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Avontuur met aanhanger

De meest spraakmakende culturele feesten ter wereld

Edelstenen en je sterrenbeeld: dit is de perfecte match

Hoort euthanasie een mensenrecht te zijn?

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down