Het geheim van Dan Brown

19 april 2022
774
Dan Brown

Dan Brown was back in The Day een pianist en een popzanger, maar gaat inmiddels al langere tijd door het leven als schrijver. Een aantal van zijn boeken zijn verfilmd zoals die van die Da Vinci Code en Inferno. Dit zijn bovendien ook zijn meest bekende boeken. Zijn boeken zijn echte hersenkrakers en zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen uit de geschiedenis. Dit noemen we ook wel fact fiction (het vertellen of schrijven van een verzonnen verhaal met een historische en wetenschappelijk echte achtergrond). Er zitten dus wel kernen van waarheden in de boeken van deze schrijver.

Ook is Dan Brown een man die van complex houdt. Hij is enorm geïnteresseerd in cryptologie, codes, complottheorieën en symbolen. Dan Brown heeft inmiddels al meer dan 220 miljoen exemplaren van zijn boeken verkocht in verschillende talen. De man is een echte hit!

Schrijfstijl

Dan Brown schrijft zijn boeken met een grote portie fictie. Zo bestaan de karakters uit de reeks van de Da Vinci Code, Inferno en Angels and Demons niet echt en gaat het ook eigenlijk helemaal niet zo zeer om Leonardo da Vinci, maar over een of andere complottheorie. Deze zoektocht naar de heilige graal en de diepe en duistere geheimen van de kerk geven een grimmige sfeer weer. Ook blijken de schilderijen codes te bevatten die ontcijfert moeten worden.

De film en het boek van de Da Vinci Code zijn dan zo gezegd wel fictief, maar volgens Dan Brown zelf is het gebaseerd op echte documentatie en grondig en degelijk onderzoek over dit onderwerp. Ondanks dat het wordt neergezet als fact fiction zouden er wel degelijk stukken in voorkomen die wel waargebeurd zijn. Hier wil de schrijver dan ook niet dieper op in gaan of verdere informatie over loslaten.

Lees ook:  Top 8 spannendste thriller boeken van dit moment

De trilogy

De reeks van de Da Vinci Code heeft inmiddels een lang staartje gekregen. Zo kwamen er onder andere in deze reeks nog eens The Lost Symbol, Angels and Demons en Inferno uit die samen het complete verhaal vormen van de film The Da Vinci Code. Ondanks dat alle drie deze films wel samenhangen, zijn ze toch ieder een eigen film an sich. In Libanon is het boek van de Da Vinci Code verboden omdat het als belediging wordt gezien door de Katholieke leiders in het land.

De film Angels and Demons heeft voor veel ophef en boze reacties gezorgd. Zo zijn er onder andere bij de verfilming van het boek verschillende rechtszaken geweest en zijn ze verbannen uit de kerken in Rome om hier te filmen.

De film Inferno gaat over een virus dat niet vrij mag komen omdat het zeer ernstige gevolgen zal hebben voor de bevolking. Het virus zou in een plastic zak verstopt zitten onder de Basilica Cisterne in Istanbul. Dit is waar ze de zak ook aantreffen. Terwijl er een poging wordt gedaan om deze zak veilig te stellen gebeurt er een heleboel om hun heen door vijanden die deze zak willen bemachtigen en hier alles behalve goede bedoelingen mee hebben. De zak wordt gelukkig op tijd gevonden, maar hoe het afloopt moet zelf ondervonden worden door het kijken van de film of het lezen van het boek.

The Lost Symbol is het einde van de Da Vinci Code reeks en is als boek en als serie verfilmd. Deze serie gaat over de jonge Robert Langdon die door middel van het oplossen van puzzels en raadsels die dodelijk kunnen zijn, zijn ontvoerde mentor terug moet vinden en bevrijden en daarmee een wereldwijde samenzwering te dwarsbomen. Ook deze serie is een echte kaskraker geworden en wordt ook hier in Nederland op Net 5 uitgezonden op maandagavond.

Lees ook:  Toon Hermans Citaten - 50 Dingen die Toon ooit zei

Dan Brown

De schrijftips van Dan Brown

Dan Brown was helaas niet zijn hele carrière succesvol in het schrijven van boeken. Zo heeft hij voor zijn grote succes met de Da Vinci Code een 7-tal tips opgeschreven en online gezet voor beginnende schrijvers. Na zijn grote succes heeft hij deze tips waarschijnlijk weer van het internet afgehaald. Maar zoals we weten gaat er niks volledig van het internet verloren en we hebben deze 7 tips voor je gevonden.

  • Situeer je verhaal in een wereld die nieuw en leerzaam is

Dit wil zeggen dat mensen getriggerd worden om je boek of verhaal te lezen als het iets is dat ze niet helemaal snappen.

  • Begin je scenes laat en eindig vroeg

Hierdoor creëer je een “cliffhanger” waardoor mensen die jouw boek lezen worden gemotiveerd om verder te lezen in afwachting van hoe het verder gaat in het verhaal of de specifieke gebeurtenis.

  • Schrijf je verhaal rond 1 vraag

Zo kun je het verhaal duidelijker schrijven

  • Maak je verhaal zo spannend mogelijk. Door dat je de spanning in het verhaal blijft opbouwen zal de lezer gemotiveerd blijven om ook daadwerkelijk jouw boek te blijven lezen.
  • Doe je research grondig als je een boek of verhaal wilt schrijven. Dit kan de sleutel zijn tot het succes van je boek of verhaal. Het is dus erg belangrijk om je hierop te focussen.
  • Verspreid de informatie in korte duidelijke boodschappen door het verhaal heen. Lezers willen wel kunnen begrijpen waar het verhaal over gaat. De informatie moet daarom ook duidelijk en kort verspreid worden door je verhaal. Zo kun je het zo goed mogelijk overbrengen aan de lezer.
  • Revisie van het script is cruciaal. Herschrijf je verhaal daarom dus ook met plezier, zo kun je de puntjes op de i zetten en eventuele gemiste fouten eruit filteren. Zo heb je meer kans van slagen met je verhaal of boek.

Lees ook:  Annie M.G. Schmidt gedichten

Dan Brown

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Het mysterie van Aurora: een natuurlijk lichtspektakel

Alles wat je moet weten: emigreren naar het buitenland!

Hollandse hoogtepunten: wat Nederland zo mooi maakt

Van bureaus naar bytes: de moderne werkplek

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down