Het energetisch reinigen van je huis

19 april 2023
294
energetisch

Je huis hoort te voelen als een plek van lichtheid en harmonie. Als dit niet zo voelt kun je proberen om je huis energetisch te reinigen. Zo zorg je ervoor dat negatieve energieën in huis verdwijnen, en er plek is voor een positieve en harmonieuze sfeer. Om dit te doen zijn er verschillende manieren die je kunt gebruiken. Je kunt negatieve energieën verdrijven door middel van kristallen, gebeden of rituelen en het branden van salie. In deze blog gaan we bespreken hoe je een positieve sfeer in huis brengt, en de negatieve energieën verdrijft.

Negatieve energie

Negatieve energieën kunnen op verschillende manieren in huis terecht komen. Dit kan zelfs van oude bewoners komen. Elke ruimte bevat bepaalde energieën. Deze ontstaan door mensen die in deze ruimte zijn geweest. De gedachtes en gesprekken die zijn gevoerd in een ruimte blijven daar als het ware hangen als een vorm van energie. Niet iedereen kan deze negatieve energie voelen. De een is hier net wat gevoeliger voor dan de ander. Maar deze energieën kunnen veel invloed hebben op de geest, zonder dat je dit door hebt.

De volgende signalen kunnen aangeven dat er negatieve energieën in huis zijn:

 • Er hangt een gespannen sfeer in huis.
 • Jij en je gezinsleden zijn gestrest, moe en gespannen.
 • Er wordt snel ruzie gemaakt, zonder duidelijke reden.
 • Er ontstaan onverklaarbare lichamelijke klachten of oude klachten verergeren.
 • Jij en gezinsleden hebben depressieve en negatieve gedachten.

Methoden om je huis energetisch te reinigen

Er is niet één juiste manier om je huis energetisch te reinigen. Kies voor een manier waar jij je fijn bij voelt. Deze methodes werken aan de hand van jouw intenties en positieve gedachten.

Lees ook:  15 geluksmomenten om energie van te krijgen

Himalaya zout

Himalaya zout staat bekend om het absorberen van negatieve energieën. Met een zoutlamp kun je je huis zuiveren van negatieve energieën. Deze verspreid een zacht oranje licht dat vervuilde energie verdrijft.

Kristallen

Kristallen hebben een krachtige werking en zorgen voor het reinigen van je huis. Voor je ze hiervoor kunt gebruiken moet je op een bepaalde manier programmeren. Dit doe je door de kristallen af te spoelen onder stromend water, en daarna op te laten laden in het dag- of maanlicht. Daarna neem je het kristal in handen en bedenk je wat voor functie deze zal hebben. Dan kun je het kristal plaatsen en zorgt het voor een stroom van positieve energie.

energetisch

Palo Santo

Palo Santo is een soort heilig hout. Dit is makkelijk in gebruik en reinigt de ruimte voor je. Je steekt een kant van het hout aan, en blaast het na een aantal seconde weer uit. Dit zorgt ervoor dat het stukje hout gaat roken. Deze kun je dan in een ruimte laten staan, maar je kunt hier ook mee door het huis lopen. Zo zorg je ervoor dat de rook wordt verspreid, en alle ruimtes gereinigd worden.

Witte salie

Nog een andere manier om negatieve energieën uit huis te verdrijven, is het verbranden van witte salie. Dit noemt men smudging. Het ritueel zorgt ervoor dat negatieve energieën rond mensen en leefruimtes verdwijnen. Als je dit in je hele huis wil doen, is het slim om van verdieping naar verdieping te gaan in de richting van een open raam of deur. Schenk wat extra aandacht aan ruimtes die het nodig hebben voor jouw gevoel.

Lees ook:  Adje Kroot (59): 'Ik bezocht steevast het ziekenhuis met rode lipstick'

Er zijn ook nog een aantal manieren om je huis energetisch te reinigen, die geen speciale producten nodig hebben. Dit zijn bijvoorbeeld:

 • Planten in huis zetten
 • Fornuis of kookplaat schoonmaken
 • Speel prettige muziek af in huis
 • Was de ramen
 • Ruim het huis op
 • Veeg de vloer met een echte bezem
 • Poets onder kasten en banken
 • Steek kaarsjes aan
 • Lucht je huis door ramen en deuren open te zetten. Of vraag een airco installateur in Heerlen, om een airco te installeren die de luchtkwaliteit van de ruimte kan verbeteren. Denk bij het plaatsen van een airco wel ook meteen aan het airco onderhoud. Een vieze airco zal niet bijdragen immers aan een zuiverdere lucht.

Lees ook eens deze blog over duurzaam wonen voor een groenere toekomst.

Over de auteur

Mathias Molenberg
Ik ben Mathias Molenberg, en ik schrijf met veel plezier voor Paradijsvogels Magazine. Mijn passie is het ontdekken van de schoonheid van de wereld, zowel in verre reizen als in alledaagse momenten. Ik deel graag mijn ervaringen en inzichten over geluk, mindfulness en hoe we het leven optimaal kunnen benutten. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om mijn laatste artikelen te lezen en laten we samen de wereld verkennen en genieten van de kleine dingen in het leven.

Recente berichten

Wie of wat bepaalt de prijs van kunst?

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down