Het duurt lang om jong te worden

27 februari 2014
50

Pablo Picasso heeft ooit gezegd: het duurt lang om jong te worden. Maar hoe jong willen we eigenlijk zijn? Wij zouden zeggen: 9 jaar. Dit filmpje gaat over Caine: een stotterend jongetje van 9, dat de zomervakantie doorbracht in de winkel van zijn vader.
Op een dag begon hij stilletjes te knutselen: van kartonnen dozen bouwde hij zijn eigen speelautomaat, nog een speelautomaat en uiteindelijk een hele speelhal: Caines Arcade. Een buurtbewoner pikte dit op en besloot Caine aan klanten te helpen.
Inmiddels is Caine wereldberoemd en heeft zijn Arcade geleid tot de oprichting van de Imagination Foundation, een fonds dat de creativiteit van kinderen opzoekt, aanwakkert en financiert. Een prachtig filmpje over eindeloze creativiteit en doorzettingsvermogen, dat laat zien dat je niet groot hoeft te zijn om groot te denken en je moet beginnen met datgene wat direct binnen je bereik ligt.

Lees ook:  Korte film | Schilderkunst in close-up

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Het principe van vrouwen en haarvrij, wat vinden we ervan?

De betekenis van de kleur van je ogen

Creatief met kleding

5 redenen om te mediteren

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings