Het dagelijks leven van de goden

18 februari 2016
495

De Oekraïense kunstenaar Alexey Kondakov laat heden en verleden samenkomen door figuren uit klassieke schilderijen onze moderne wereld te laten ontdekken. Voor het contrast kiest hij voor wat grimmige, industriële en oude locaties - maar door de goed gekozen poses en verhoudingen lijkt het niet ver van een mogelijke werkelijkheid verwijderd.

Kondakov produceert deze beelden onder de titel 'Het dagelijks leven van de goden'. Zijn eerste inspiratie hiervoor kwam toen hij de werken van Caesar van Everdingen zag. Deze Nederlandse kunstschilder maakte vooral historiestukken en portretten, en het leek Kondakov dat de figuren uit deze meesterstukken gewoonweg zin hadden om ook eens buiten hun historische setting op onderzoek uit te gaan. En zo geschiedde: Kondakov maakt nog steeds nieuwe beelden, op zijn facebookpagina kunt u al zijn creaties bekijken.

alexeykondakov2 alexeykondakov3 alexeykondakov4 alexeykondakov5 alexeykondakov6 alexeykondakov7 alexeykondakov8 alexeykondakov9 alexeykondakov10 alexeykondakov11

[hr]

Meer inspiratie opdoen? Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen in uw inbox:

[mc4wp_form id="15395"]

 

Lees ook:  Creatief met draad | Deze kunstenaars denken buiten de (borduur)lijnen

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down