Het bos door de ogen van een dier

3 november 2015
90

Er zijn vele manier om van het bos te genieten. Toch is de manier waarop wij mensen dat doen eigenlijk best beperkt. De Londense design studio Marshmallow Laser Feast gebruikte virtual reality om een totaal andere ervaring te creëren. De installatie 'In the eyes of an animal' is een interactieve ervaring waarbij wordt nagebootst hoe verschillende dier- en insectensoorten het bos aanschouwen. In het Grizedalebos in Groot-Brittannië hebben een aantal mensen dit al mogen beleven: ze kregen een soort zwarte helm op hun hoofd en er werd een plaat bevestigd op hun rug. De helm creëert een totaal nieuwe visuele ervaring, de plaat stuurt lage bastonen naar de botten, waardoor de gebruiker ook het ademhalen en de kreten ervaart van het dier dat hij op zij op dat moment belichaamt. Onderstaande film geeft een mooi inkijkje in deze fascinerende ervaring, inclusief een eerste reactie van één van de gebruikers.
Wilt u dit zelf ook eens meemaken? De studio is momenteel op zoek naar partners om de installatie verder te ontwikkelen. Nog even afwachten dus!

[hr]
Meer inspiratie opdoen? Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen in uw inbox:
[mc4wp_form id="15395"]

Lees ook:  De woeste schoonheid van de natuur geschilderd op een boomstam

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Iemand verrassen met een boeketje bloemen door de brievenbus!

Het effect van de natuur op de mens

Hoe kun je optimaal genieten van je tuin?

De 5 leukste bed and breakfast accommodaties in de natuur

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings