Het bos door de ogen van een dier

855 VIEWS
Het bos door de ogen van een dier

Er zijn vele manier om van het bos te genieten. Toch is de manier waarop wij mensen dat doen eigenlijk best beperkt. De Londense design studio Marshmallow Laser Feast gebruikte virtual reality om een totaal andere ervaring te creëren. De installatie ‘In the eyes of an animal’ is een interactieve ervaring waarbij wordt nagebootst hoe verschillende dier- en insectensoorten het bos aanschouwen. In het Grizedalebos in Groot-Brittannië hebben een aantal mensen dit al mogen beleven: ze kregen een soort zwarte helm op hun hoofd en er werd een plaat bevestigd op hun rug. De helm creëert een totaal nieuwe visuele ervaring, de plaat stuurt lage bastonen naar de botten, waardoor de gebruiker ook het ademhalen en de kreten ervaart van het dier dat hij op zij op dat moment belichaamt. Onderstaande film geeft een mooi inkijkje in deze fascinerende ervaring, inclusief een eerste reactie van één van de gebruikers.

Wilt u dit zelf ook eens meemaken? De studio is momenteel op zoek naar partners om de installatie verder te ontwikkelen. Nog even afwachten dus!


Meer inspiratie opdoen? Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen in uw inbox:

MEER INSPIRATIE

The Atlas of Beauty: de kracht van vrouwen in beeld
De Britse beeldhouwer Jamie Frost brengt hout tot leven in nieuwe krachtige, boeiende sculpturen
Landschapskunst in Flevoland: land art bewonderen in de uitgestrekte polders
Henn Kim: illustraties met gewrongen gevoelens