Het belang van een goede keus in behang

7 april 2023
339
behang

Wordt het weer eens tijd voor een nieuw kleurtje in huis? Misschien is de muur beschadigd of ben je aan het renoveren, ga je jouw huis verkopen of ben je juist zelf net verhuisd. Een nieuw likje verf aanbrengen is altijd een optie, maar bij een beschadigde muur kom je er niet ver mee. In deze blog gaan we onderzoek doen naar de verschillen tussen renovlies- en glasvlies behang.

Wat is renovlies behang?

Renovlies behang staat voor renovatie behang en is gemaakt van glasvezel. Het heeft een structuur die vergelijkbaar is met stucwerk. Het is duurzaam, stootvast en kan scheuren en barsten in de muur bedekken. Dit soort behang is hierdoor een populaire keuze onder huiseigenaren.

Wil jij hier meer over weten? Klik dan hier voor: Wat is renovlies behang.

Waar wordt het voor gebruikt

Renovlies behang is namelijk zeer geschikt voor het egaliseren van wanden. Het kan worden aangebracht op muren met onregelmatigheden en kleine scheurtjes, waardoor een gladde en strakke afwerking ontstaat. Dit vliesbehang aanbrengen is niet iets wat je zelf kan doen, maar is wel ideaal voor renovatieprojecten en het verfraaien van oude muren. Het behang kan worden overschilderd met verf in elke gewenste kleur, waardoor het gemakkelijk is om het aan te passen aan de rest van je interieur. Het perfecte witte canvas om het huis om te kunnen toveren in jouw persoonlijke stijl.

roze muur

Wat is glasvliesbehang?

Glasvliesbehang is een populair type behang dat wordt gebruikt voor het afwerken van muren. Het is gemaakt van glasvezel en heeft een zeer fijne structuur. Deze fijne structuur maakt het glasvliesbehang glad en strak. Het is dus ideaal voor het bedekken van scheuren en barsten in de muur en het creëren van een egale ondergrond voor het schilderen. Glasvliesbehang is dus wederom een uitstekende keuze voor huiseigenaren die op zoek zijn naar een duurzame en esthetische oplossing voor hun muren.

Lees ook:  De vrijheid van de digital nomad

Waar wordt het voor gebruikt

Glasvliesbehang is verkrijgbaar in verschillende diktes en structuren, afhankelijk van de gewenste toepassing. Het kan worden gebruikt op zowel binnen- als buitenmuren en is zeer duurzaam en stootvast. Het behang is ook brandvertragend en kan helpen om de verspreiding van vuur te vertragen. Het biedt een gladde, egale en stootvaste afwerking die bestand is tegen scheuren en barsten. Aangezien het dikker is, is het duurder dan renovlies behang. Wel is het steviger.

rol behang

Conclusie

Het is duidelijk dat er vrij weinig verschil zit tussen de twee soorten behang. Beide zijn effectief en kan makkelijk overheen geschilderd worden. Om ervoor te zorgen dat je een goed overzicht hebt over beide opties, staat hieronder heel concreet wat de verschillen zijn:

Renovlies behang is goedkoper en glasvliesbehang is sterker.

Beide zijn geweldige opties en hebben veel voordelen. Het is aan jou de keus voor welke optie je gaat voor de renovatie of make-over van jouw huis. De kosten voor vliesbehang aanbrengen verschilt niet qua soort dus kijk wat je budget is en besluit wat je wilt gaan doen.

Ben je op zoek naar meer tips en inspiratie voor het inrichten van je huis? Klik dan hier!

Over de auteur

Kai Roterman
Hallo! Mijn naam is Kai Roterman en ik ben online marketeer bij het geweldige marketingbureau Web Wings. Na mijn stage bij het bedrijf succesvol te hebben afgerond, ben ik enorm trots dat ik er nu full time mag werken en dan ook nog eens mag schrijven voor Paradijsvogels Magazine! Ik ben dol op edelstenen, tarot leggen en het leren over verschillende spirituele stromingen. Daarnaast kan ik uren kijken naar tv shows of spelen op mijn Nintendo Switch. Ik hoop dat het lezen van mijn artikelen jullie net zo veel inspireert als het was om te schrijven!

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down