Het belang van een goed bed

24 september 2021
284
Verstelbare boxsprings

Je bed speelt een grote rol als het gaat om je nachtrust. Er bestaan allerlei soorten bedden met uiteenlopende kenmerken. Welk bed het best geschikt is om jou een fijne, rustgevende nacht te bezorgen is natuurlijk persoonlijk. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een traditioneel bed. Dit is in feit een ledikant waar je een bedbodem en een matras kunt leggen. Het frame is vaak van hout of metaal gemaakt. Daarnaast is een waterbed ook een leuk idee. Een waterbed heb je in een hardside, softside of lichtgewicht uitvoering. Tot slot zijn er boxspring bedden, die je wellicht kent als de typische ‘hotelbedden’. Boxspring bedden zijn namelijk eenvoudig op te maken en hebben een minimale kans op eventuele beschadigingen. Het gaat hierbij om een doos die bekleed is met veren. Letterlijk vertaald betekent een boxspring dan ook een ‘onderstel op pootjes’ of een ‘bak met veren’. Bovenop deze doos kunnen allerlei soorten matrassen gelegd worden. Het pocketmatras is verreweg de meest populaire optie. Bekijk en vergelijk de verschillende soorten bedden en ga voor het bed van je dromen!

verstelbare boxsprings

Het verschil tussen een boxspring bed en een traditioneel bed

Een van de grootste voordelen van een ledikant, is toch wel het gemak waarmee je je bed schoonmaakt. Je kunt gemakkelijk stofzuigen onder je bed, het hout of metaal zal amper stof aantrekken en het matras heeft de kans om goed te ventileren door de lattenbodem. Bovendien is het frame van een traditioneel bed veelal erg stevig, waardoor je matras goed blijft liggen en dus niet erg gaat schuiven. Tegenwoordig kun je ook gaan voor een verstelbare bodem bij een traditioneel bed. Het verstellen kan zowel elektrisch als handmatig. Daarnaast kun je alle kanten op wat betreft modellen en uitvoeringen. Een boxspring geeft, mede door de combinatie van het matras, topper (die je ook in allerlei uitvoeringen kunt krijgen) en de verende bedbodem, het ultieme comfort. Je lichaam heeft veel ondersteuning en het lichaamsgewicht zal gelijkmatig worden verdeeld. Dit zorgt voor een zeer zachte en comfortabele slaapbeleving! Daarnaast is een boxspring hoger dan een traditioneel bed. Dit is voor veel mensen erg fijn. Zeker als je ouder bent of zwanger bijvoorbeeld, is comfort erg belangrijk. Boxspring bedden bestaan uit matrassen die uit veren zijn opgebouwd. Deze veren creëren veel ruimte en hierdoor is de ventilatie van de matrassen uitstekend. De matrassen blijven daardoor goed schoon en fris. Bovendien zorgt dit er weer voor dat er minder snel sprake zal zijn van slijtage onder andere. Een boxspring bed is dus hartstikke duurzaam en in veel uiteenlopende uitvoeringen verkrijgbaar. Zo kun je bijvoorbeeld voor verstelbare boxsprings kiezen.

Lees ook:  Je tuin Feng Shui inrichten

verstelbare boxsprings

Allerlei soorten boxsprings

Ga je voor een boxspring, dan heb je de keuze uit verschillende soorten boxsprings. Zo bestaan er dieren boxsprings voor je hondje bijvoorbeeld! Deze bedden zijn eenvoudig schoon te maken en zijn gemaakt van extra stevige meubelstof. Voor kindjes heb je kinder boxsprings. De boxsprings voor kinderen zijn vrijwel gelijk aan volwassen boxsprings, maar hebben een aangepast formaat. Een opbergboxspring is een boxspring met opbergruimte. Dé perfecte combinatie van ultieme luxe en opbergruimte waar je van alles kwijt kunt. Erg handig dus! Tot slot zijn er verstelbare boxsprings die zowel elektrisch als handmatig werken. Soms lig je fijn in bed en wil je toch (in een juiste houding) lekker wat tv kunnen kijken of een boekje lezen. Verstelbare boxsprings zorgen er (soms met één druk op de knop) voor dat je goed en ontspannen zit of ligt. Rugproblemen zijn verleden tijd met verstelbare boxsprings! Elektrisch verstelbare boxsprings hebben bovendien aparte matrassen, zodat iedereen zelf kan bepalen hoe hij of zij het liefst ligt. Luxer en beter wordt het haast niet! Kies daarom voor een boxspring 180x200.

verstelbare boxsprings

Waar let je op bij de aanschaf van een boxspring?

Een aantal zaken die de aanschaf van je boxspring hopelijk zouden kunnen helpen zijn bijvoorbeeld het materiaal. De bedbodem van een boxspring is gemaakt van stof, maar als je allergisch bent voor huisstofmijt kan dit lastig zijn. Er bestaat daarom een kunststof variant. De kleurtjes van boxspring bedden zijn tegenwoordig erg gevarieerd en dit is dan ook persoonlijk. Waar je tevens op dient te letten als je gaat voor een boxspring, is het matras. Er bestaan verschillende soorten matrassen. Het is belangrijk om te letten op onder andere je lichaamsondersteuning. Heb je bijvoorbeeld rugklachten, slaap je alleen en in welke houding slaap je? Dit zijn allemaal factoren die een rol spelen als je een matras gaat uitzoeken. Je slaapbehoefte en portemonnee spelen hierbij een rol uiteraard. Vergeet niet om de kamer waar het bed komt te staan op te meten. Je eigen lengte is ook van belang. Op een fijne boxspring hoort natuurlijk een topper. Toppers zijn ook verkrijgbaar in verschillende soorten. Er zijn dus een heleboel factoren die komen kijken bij de aanschaf van een bed. Uiteindelijk kun je zelf het beste bepalen in welk bed jij je nachtelijke uurtjes het liefst spendeert!

Lees ook:  De mooiste kastelen in Nederland

 

verstelbare boxsprings

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down