Het avontuur tegemoet tijdens een rondreis door Afrika

12 juli 2021
462

De spectaculaire natuur van Afrika en haar indrukwekkende wildlife spreken bij veel mensen tot de verbeelding. Met een jeep op safari en leeuwen, olifanten en giraffen in het wild spotten. Overnachten in een prachtige accommodatie ergens in de wildernis en prachtige steden als Kaapstad of Lusaka bezoeken: het is voor veel mensen een droom. Maar het is tijd om je droom werkelijkheid te laten worden. In deze blog nemen wij je mee op avontuur door het schitterende Afrika en laten we je de mooiste plekjes zien. Dus pak alvast je koffer en ga met ons mee naar magisch Afrika.

Deze dieren kun je tegenkomen tijdens je rondreis

Een van de redenen dat mensen graag Afrika bezoeken is natuurlijk vanwege het bijzondere wildlife. In Afrika kan je nog leeuwen, olifanten, nijlpaarden en giraffen in het wild zien. En dat is natuurlijk wel heel iets anders dan deze in een dierentuin bezoeken. Terwijl je samen met je lokale gids dwars door het adembenemend mooie landschap rijdt, kan er zo maar een kudde olifanten midden op de weg staan. Dit is meteen één van de redenen dat je altijd op pad moet met een lokale gids als je een natuurreservaat bezoekt. Mensen lijken snel te vergeten dat deze dieren hier in het wild leven en daarom levensgevaarlijk kunnen zijn. Maar dat is juist ook een van de charmes van het bezoeken van een natuurreservaat. Je bezoekt de dieren in hun eigen leefomgeving. Op het ene moment zie je een groep leeuwen luierend in de zon liggen en even later komt er een reusachtige nijlpaard rustig in het water liggen. Wist je trouwens dat nijlpaarden één van de gevaarlijkste dieren ter wereld zijn? Ze zien er dan wel sloom en vriendelijk uit met hun kleine flapperende oortjes, maar nijlpaarden maken de meeste menselijke slachtoffers in Afrika. Ga dus ook nooit het water in als er nijlpaarden in de buurt zijn. Deze ogenschijnlijk slome dieren kunnen tot wel 45 km per uur rennen. Het is dus zeker oppassen geblazen! Behalve deze prachtige dieren heb je in Afrika ook grote kans om de zebra, de antilope, de struisvogel en de okapi in het echt te spotten. Maar natuurlijk zijn er nog veel meer bijzondere dieren te vinden.

Lees ook:  Welke reisorganisaties zijn er allemaal?

daktent huren

Wat mag je absoluut niet missen?

Eigenlijk is alles mooi in Afrika en raden we je aan zo veel mogelijk te zien tijdens je reis. Toch zijn er een aantal dingen die er uit springen en die je absoluut niet mag missen. Laat ons je alvast meenemen naar de Big Five, de wijngaarden van Zuid-Afrika en indrukwekkend Kaapstad.

De Big Five

De Big Five! Iedereen heeft wel eens van de Big Five gehoord. De Big Five staat voor de vijf machtigste zoogdieren ter wereld. En je kunt ze allemaal tegenkomen tijdens je rondreis door Afrika. De heersers van het dierenrijk zijn de leeuw, de buffel, de olifant, de neushoorn en het luipaard. Stuk voor stuk zeer indrukwekkende dieren die je in het echt gezien móet hebben. Deze dieren leven in natuurreservaten (zoals het wereldberoemde Kruger National Park) door heel Afrika. Dus ga op stap met een gids en bewonder de Big Five van (redelijk) dichtbij. Dit zijn momenten die je voor de rest van je leven nooit meer zult vergeten. Het is dan ook dé reden voor veel mensen om ooit eens Afrika te bezoeken.

Wijngaarden

Wat ook bijzonder leuk is, maar wat veel mensen niet weten, is dat Zuid-Afrika over veel wijngaarden beschikt. En als echte Nederlander doe je dat natuurlijk per fiets! Je kunt op een aantal plekken een mountainbike huren en de zanderige weggetjes tussen de wijnranken trotseren.  Natuurlijk bestaat Afrika uit meer dan alleen adembenemend mooie natuur.

Kaapstad

Ook veel steden zijn zeker een bezoekje waard tijdens je trip. Met name Kaapstad, zonder twijfel de mooiste stad van Zuid-Afrika. Aan de voet van de indrukwekkende Tafelberg vind je deze prachtige stad. Kaapstad is echt zo’n stad waar je gemakkelijk een week door kan brengen zonder je te vervelen. Het is ook dé plek om je rondreis door Afrika te beginnen. Ook vind je hier Robbeneiland. Dit is de plek waar Nelson Mandela maar liefst 19 jaar gevangen gehouden werd. Een ex-gevangene neemt je mee en leidt je rond. Een plek die een diepe indruk achter zal laten.

Lees ook:  Workation: Werken in een inspirerende omgeving

De mooiste accommodaties van Afrika

We hebben je meegenomen naar de plekken in Afrika die je absoluut niet mag missen. Maar waar kan je het beste verblijven tijdens je reis? Afrika beschikt over een aantal bijzonder mooie accommodaties. Een verblijf in een van de accommodaties is een ware belevenis en raden we je daarom ook beslist aan.

Olarro Lodge, Kenia

65 Kilometer van het Masai Mara National Reserve in Kenia vinden we de luxe eco lodge Olarro. Deze logde is werkelijk prachtige gelegen en je hebt een adembenemend panoramisch uitzicht over de Afrikaanse savanne. Met een beetje geluk zie je een kudde olifanten in de verte voorbij lopen terwijl je met een heerlijk wijntje op het terras bij het kampvuur zit. De luxe lodge beschikt over een restaurant, een buiten- en een binnenzwembad en wellnessfaciliteiten. Je raadt het vast wel, het is niet goedkoop, maar het is het zeker waard!

Pondoro Game Lodge, Zuid Afrika

In Houdspruit in Zuid-Afrika ligt aan de oevers van de Olifants Rivier de prachtige en sfeervolle lodge Pondora Game. Het is een kleinschalig complex wat het een extra bijzondere ervaring maakt. Behalve vijf suites en drie chalet, beschikt deze accommodatie ook over een luxe boomhut. Hoe leuk is dat!? De kamers zijn prachtig ingericht in Afrikaanse stijl. En dat is bijzonder sfeervol. Er is een restaurant, wijnkelder, rotszwembad, fitnessruimte en spa. Ze organiseren diverse excursies vanuit de lodge.

Auto met daktent

Ben je iets avontuurlijker aangelegd en is een (luxe) lodge niks voor jou? Wat dacht je dan van een auto met daktent? Als je al een auto ter beschikking hebt kun je ook een daktent huren. Een daktent is zoals het klinkt: een tent op het dak van je auto. Je neemt het gemakkelijk mee (op het dak van je auto natuurlijk) en zijn makkelijk uit te klappen. Dit is echt zo’n manier dat je een waar Afrika gevoel gaat geven! Het is dé manier van kamperen en een prachtig avontuur. Ga natuurlijk niet overal staan met je auto met daktent, want ook al zit je redelijk veilig voor enge dieren, de Big Five haalt je zo uit je daktent!

Lees ook:  De Top 5 Bezienswaardigheden in Peru

Pak je koffers en ga op reis

Ben je al overtuigd en ga je je droom waarmaken? Afrika moet je een keer in je leven bezocht hebben. Natuurlijk, Afrika is groot. Enorm groot. En wij hebben ons bepekt tot het zuiden van het continent. In Afrika valt nog zo veel te ontdekken en op veel plekken komen nog geen massa’s toeristen. Helaas is een rondreis door Afrika erg duur en daarom blijft het voor ons bij dromen. Wij hopen dat jouw droom wel binnenkort uit mag komen en dat je het avontuur tegemoet gaat tijdens een rondreis door Afrika!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Populariteit plantaardige levensstijl: waar komt het vandaan?

Het mysterie van Aurora: een natuurlijk lichtspektakel

Alles wat je moet weten: emigreren naar het buitenland!

Hollandse hoogtepunten: wat Nederland zo mooi maakt

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down