Henn Kim: illustraties met gewrongen gevoelens

27 augustus 2020
193

De angstaanjagend mooie kunstwerken van de Zuid-Koreaanse illustrator Henn Kim hebben haar tot een Instagram-sensatie gemaakt. Zo verdiende ze reeds lof van Unicef tot Sally Rooney. Ze uit haar gevoelens in haar illustraties en gebruikt het echt als pure emotionele ontlading.

Toen ze 17 was, stopte Henn Kim plots met praten. Hoewel ze altijd een relatief verlegen kind was geweest, trapten de verlammende depressie en slapeloosheid van de Zuid-Koreaanse illustrator pas echt op tijdens haar late tienerjaren. Ze zag zich terugtrekken en ontweek de vrienden en familie. Kunst bleek uiteindelijk haar reddende uitlaatklep te zijn en fungeerde voor haar als een middel om haar gedachten en complexe gevoelens die constant in haar hoofd dwaalden te uit.

 

Kim's monochrome kunstwerken, die ze omschrijft als "mooie donkere verwrongen fantasieën", zijn direct herkenbaar. Ze zijn een bedwelmende mix van vertrouwdheid en surrealiteit en bieden een aangrijpend commentaar op de thema's die ons allemaal op een of ander moment raken, van liefdesverdriet tot fantasie tot verdriet. Ze raken ook duidelijk een snaar bij haar fans; ze heeft een cultstatus verworven op Instagram en praat regelmatig met haar 870.000 volgers over haar diepste gedachten en gevoelens.

 

 

Lees ook:  Drie indrukwekkende wegen in Spanje

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings