Henn Kim: illustraties met gewrongen gevoelens

243 VIEWS
Henn Kim: illustraties met gewrongen gevoelens

De angstaanjagend mooie kunstwerken van de Zuid-Koreaanse illustrator Henn Kim hebben haar tot een Instagram-sensatie gemaakt. Zo verdiende ze reeds lof van Unicef tot Sally Rooney. Ze uit haar gevoelens in haar illustraties en gebruikt het echt als pure emotionele ontlading.

Toen ze 17 was, stopte Henn Kim plots met praten. Hoewel ze altijd een relatief verlegen kind was geweest, trapten de verlammende depressie en slapeloosheid van de Zuid-Koreaanse illustrator pas echt op tijdens haar late tienerjaren. Ze zag zich terugtrekken en ontweek de vrienden en familie. Kunst bleek uiteindelijk haar reddende uitlaatklep te zijn en fungeerde voor haar als een middel om haar gedachten en complexe gevoelens die constant in haar hoofd dwaalden te uit.

 

Kim’s monochrome kunstwerken, die ze omschrijft als “mooie donkere verwrongen fantasieën”, zijn direct herkenbaar. Ze zijn een bedwelmende mix van vertrouwdheid en surrealiteit en bieden een aangrijpend commentaar op de thema’s die ons allemaal op een of ander moment raken, van liefdesverdriet tot fantasie tot verdriet. Ze raken ook duidelijk een snaar bij haar fans; ze heeft een cultstatus verworven op Instagram en praat regelmatig met haar 870.000 volgers over haar diepste gedachten en gevoelens.

 

 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine