Heeft het handelen in Bitcoins nog wel zin?

7 maart 2022
271
crypto masterclass

De kans is zeker aanwezig dat je met enige jaloezie de berichtgeving over de Bitcoin koersen tot je neemt, als je (nog) niet hebt geïnvesteerd hebt in deze cryptomunt tenminste. Het kan zelfs zo zijn dat je de berichten over koersen die record hoogtes hebben bereikt zelfs aan je voorbij laat gaan. Wellicht vraag je jezelf af of het handelen in Bitcoins nog wel zin heeft. Is deze “zilvervloot” niet allang vertrokken?

Koersverloop Bitcoins
De media staan vol met berichten over het koersverloop van Bitcoins. De rode draad in de berichtgeving is dat de Bitcoin veel meer waard is geworden dan een aantal jaren geleden. Het is met het oog op de huidige koers niet meer voor te stellen dat er ooit 10.000 Bitcoin zijn geboden voor de aankoop van 2 pizza’s. Laten we eerlijk zijn: wie al vroeg in de Bitcoin heeft geïnvesteerd, plukt hier nu duidelijk de financiële vruchten van. Een vroege investering in Bitcoins bleek een prima keuze. Heb je deze kans gemist? Dan is het nog altijd de moeite waard om een investering in de Bitcoin te overwegen. Dit kunnen we eenvoudig onderbouwen door aan te geven dat de Bitcoin de beste investering van 2021 was. De Bitcoin koers steeg in dat jaar immers met maar liefst 75%! Om een vergelijking te maken met de Amsterdamse AEX-index: deze steeg dezelfde periode met “slechts” 26,5%. Is hiermee succes verzekerd? Dat zeker niet.

Volatiliteit van de Bitcoin koers wordt verwacht
Het bovenstaande geeft een aardig beeld van de volatiliteit van de Bitcoin koers. Hiermee willen we aangeven dat deze koers zeer instabiel is. All time highs worden afgewisseld met forse pullbacks. Met deze laatste opmerking willen we niet alleen aangeven dat het handelen in Bitcoins nog altijd interessant (lees: lucratief) kan zijn maar dat dit zeker wel een risicovolle keuze is voor mensen die niet beschikken over de benodigde crypto kennis en tijd kunnen besteden om de crypto koersen te volgen.

Lees ook:  Prachtige tapijten... gemaakt van zand

Hoe zinvol is het handelen in Bitcoins?
Het kan dus zeker zinvol zijn om te handelen in Bitcoins maar het zal de oplettende lezer opgevallen zijn dat we de woorden met zorg kiezen. Hiermee willen we aangeven dat de behaalde resultaten in het verleden zeker geen garantie zijn voor de toekomst. Aan het handelen in Bitcoins zijn risico’s verbonden. Een grote winst kan binnen een kort tijdsbestek een fors verlies geworden zijn. Zelfs een geavanceerde trading bot zoals Bitcoin Prime kan deze risico’s niet wegnemen. Bitcoin Prime inloggen is een keuze om het handelen in deze cryptomunt deels uit handen te geven (de trading bot houdt immers de marktanalyse in de gaten en kan desgewenst op basis hiervan zelfstandig handelingen uitvoeren) maar dan nog vormt het menselijk handelen de basis voor de keuzes die hierbij gemaakt worden.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down