Heb jij je altijd al eens een jonkvrouw of ridder willen voelen? Overnacht in een van deze bijzondere kastelen

23 augustus 2019
300

In Nederland zijn een aantal prachtige kastelen en landgoederen te vinden waarin je kan overnachten. Deze zijn altijd bijzonder gelegen met veel natuur in de omgeving. Zo kan je direct beginnen met een heerlijke wandeltocht of op ontdekking gaan met de fiets.

 

Kasteel de Vanenburg

In Putten (Gelderland) ligt Kasteel de Vanenburg, dat wordt omringd door een 17e eeuws landgoed. Deze indrukwekkende locatie ligt vlakbij de Veluwse bossen waar je heerlijk kan fietsen en wandelen. Zo heb je hier het Speulder- en Sprielderbos, welke tot de oudste bossen van Nederland behoren. In de vroege ochtend of avond kan je tijdens een wandeltocht misschien zelfs een ree, hert of wildzwijn tegen het lijf lopen!

 

H Design Hotel Kasteel Coevorden

In de historische vestingstad Coevorden (Drenthe) ligt dit kasteel dat uit de 11e eeuw stamt en ooit een militaire functie heeft gehad. In het kasteel zit het restaurant en de luxe kamers zijn gemaakt in een karakteristiek pand uit 1912 dat ernaast ligt. Het hotel ligt centraal in Coevorden, dus alle hoogtepunten zijn gemakkelijk te bereiken. In het heuvelachtige gebied (de Hondsrug) kan je er prachtig op uit trekken om het unieke landschap te bewonderen.

 

Hotel Kasteel de Essenburgh

Vlakbij het Gelderse Hierden staat Hotel Kasteel de Essenburgh. Met allerlei leuke plekken zoals Paleis Het Loo, De Apenheul, Sauna De Zwaluwhoeve en de stad Harderwijk in de buurt hoef je je ook met minder mooi weer niet te vervelen! Wil je er op uit trekken? Dan kan je genieten van de vele fiets-en wandelroutes op de Veluwe.

Lees ook:  Ga op vakantie in de studio van een kunstenaar

 

Kasteel de Hoogenweerth

Het sprookjesachtige Kasteel de Hoogenweerth ligt aan de oevers van de Maas. Door de bijna 4 hectare parktuin en water heb je vanuit je kamer een geweldig uitzicht. Met de Maasplassen en een natuurgebied achter het kasteel, kan je in de nabije omgeving direct van de natuur genieten. Daarnaast zijn er vele fietsroutes en wandeltochten die je langs andere kastelen, boomgaarden en aspergevelden leiden.

 

Kasteel Oud-Poelgeest

In het hart van de randstad (in Oegstgeest) ligt het statige Kasteel Oud-Poelgeest. Dit uit de 14e eeuw daterende kasteel is omringd door een prachtig landgoed waarop je tevens een koetshuis, een oud boswachtershuis, een kapel en een poortgebouw vindt. Vanuit deze locatie ben je zo op het strand van Katwijk en Noordwijk, maar ook de bollenvelden liggen in de omgeving.

 

Kasteel Doenrade

Kasteel Doenrade ligt in het gelijknamige dorp in Limburg. Te midden van de Limburgse bossen en landerijen is dit een perfecte plek om aan de drukte te ontsnappen. Kom even op adem en verken fietsend of wandelend de groene omgeving. Wil je een leuke stad bezoeken? Sittard en Maastricht liggen dichtbij, dus daar kan je gemakkelijk een bezoekje aan brengen.

 

Deze prachtige hotels hebben wij gevonden op Voordeeluitjes. Op deze site kan je heerlijke overnachtingen boeken tegen aantrekkelijke prijzen, waaronder dus slapen in een kasteel.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down