Heb jij je altijd al eens een jonkvrouw of ridder willen voelen? Overnacht in een van deze bijzondere kastelen

82 VIEWS
Heb jij je altijd al eens een jonkvrouw of ridder willen voelen? Overnacht in een van deze bijzondere kastelen

In Nederland zijn een aantal prachtige kastelen en landgoederen te vinden waarin je kan overnachten. Deze zijn altijd bijzonder gelegen met veel natuur in de omgeving. Zo kan je direct beginnen met een heerlijke wandeltocht of op ontdekking gaan met de fiets.

 

Kasteel de Vanenburg

In Putten (Gelderland) ligt Kasteel de Vanenburg, dat wordt omringd door een 17e eeuws landgoed. Deze indrukwekkende locatie ligt vlakbij de Veluwse bossen waar je heerlijk kan fietsen en wandelen. Zo heb je hier het Speulder- en Sprielderbos, welke tot de oudste bossen van Nederland behoren. In de vroege ochtend of avond kan je tijdens een wandeltocht misschien zelfs een ree, hert of wildzwijn tegen het lijf lopen!

 

H Design Hotel Kasteel Coevorden

In de historische vestingstad Coevorden (Drenthe) ligt dit kasteel dat uit de 11e eeuw stamt en ooit een militaire functie heeft gehad. In het kasteel zit het restaurant en de luxe kamers zijn gemaakt in een karakteristiek pand uit 1912 dat ernaast ligt. Het hotel ligt centraal in Coevorden, dus alle hoogtepunten zijn gemakkelijk te bereiken. In het heuvelachtige gebied (de Hondsrug) kan je er prachtig op uit trekken om het unieke landschap te bewonderen.

 

Hotel Kasteel de Essenburgh

Vlakbij het Gelderse Hierden staat Hotel Kasteel de Essenburgh. Met allerlei leuke plekken zoals Paleis Het Loo, De Apenheul, Sauna De Zwaluwhoeve en de stad Harderwijk in de buurt hoef je je ook met minder mooi weer niet te vervelen! Wil je er op uit trekken? Dan kan je genieten van de vele fiets-en wandelroutes op de Veluwe.

Lees ook:  Niks moet, niksen mag in dit knusse tuinhuis op het Friese platteland

 

Kasteel de Hoogenweerth

Het sprookjesachtige Kasteel de Hoogenweerth ligt aan de oevers van de Maas. Door de bijna 4 hectare parktuin en water heb je vanuit je kamer een geweldig uitzicht. Met de Maasplassen en een natuurgebied achter het kasteel, kan je in de nabije omgeving direct van de natuur genieten. Daarnaast zijn er vele fietsroutes en wandeltochten die je langs andere kastelen, boomgaarden en aspergevelden leiden.

 

Kasteel Oud-Poelgeest

In het hart van de randstad (in Oegstgeest) ligt het statige Kasteel Oud-Poelgeest. Dit uit de 14e eeuw daterende kasteel is omringd door een prachtig landgoed waarop je tevens een koetshuis, een oud boswachtershuis, een kapel en een poortgebouw vindt. Vanuit deze locatie ben je zo op het strand van Katwijk en Noordwijk, maar ook de bollenvelden liggen in de omgeving.

 

Kasteel Doenrade

Kasteel Doenrade ligt in het gelijknamige dorp in Limburg. Te midden van de Limburgse bossen en landerijen is dit een perfecte plek om aan de drukte te ontsnappen. Kom even op adem en verken fietsend of wandelend de groene omgeving. Wil je een leuke stad bezoeken? Sittard en Maastricht liggen dichtbij, dus daar kan je gemakkelijk een bezoekje aan brengen.

 

Deze prachtige hotels hebben wij gevonden op Voordeeluitjes. Op deze site kan je heerlijke overnachtingen boeken tegen aantrekkelijke prijzen, waaronder dus slapen in een kasteel.

MEER INSPIRATIE

Boomhut overnachting: 8x een bijzonder plekje om je een te voelen met de natuur
De blauwe stad van Marokko | Overnachten
Kom thuis in de Oude Zondagschool en wandel door je eigen bos
Hut 16 van oude timmerwerkplaats tot een ruim & licht verblijf in bruisend Zutphen