Hartverwarmend: hulp uit onverwachte hoek

1083 VIEWS
Hartverwarmend: hulp uit onverwachte hoek

‘Niets streelt de ziel meer dan een andere ziel een beetje uit de put te helpen’
Paul Verlaine (Franse dichter 1844-1896)

Wat geeft meer voldoening dan iemand te hulp te schieten, zonder daar iets voor terug te verwachten? Een onverwachte helpende hand van een onbekende kan de dag glans geven, zowel voor degene die helpt als voor degene die geholpen wordt. En een betere wereld begint ten slotte… precies. Geniet van deze 7 voorbeelden van mensen die de wereld eigenhandig een stukje mooier maakten.

Wat was uw meest hartverwarmende ontmoeting met een onbekende? Reageren kan onderaan deze pagina!

1. Nieuwe banden

Hulp uit onverwachte hoek | Paradijsvogels Magazine
Je kent me niet, maar ik zag dat je auto nieuwe banden nodig heeft en wilde iets aardigs doen voor een onbekende omdat iemand dat ook ooit voor mij deed. Met het bonnetje in deze envelop kun je naar Warehouse Tire op 3rd street gaan en vragen naar Steven Hodges. Hij zal de nieuwe banden gratis onder je auto zetten. Het enige dat ik ervoor terug vraag is dat ook ooit iets aardigs doet voor een volslagen onbekende.

2. De loterij

Hulp uit onverwachte hoek | Paradijsvogels Magazine
Beste volgende lezer,
Toen ik dit boek leende, had iemand er een winnend lot met een waarde van 100 dollar in achtergelaten. Dat was een fijne verrassing! Het leek me leuk om wat van dit goede gevoel door te geven.
Hierbij jouw aandeel, veel plezier ermee!

3. Regen

Lees ook:  Honderd & gelukkig

Hulp uit onverwachte hoek | Paradijsvogels Magazine
Ik wilde niet dat je auto nat zou worden. Fijne dag!

4. Water

Hulp uit onverwachte hoek | Paradijsvogels Magazine
Neem wat water voor jezelf, je kind of je hond. Het is koud en gratis!
Wij houden van Leslieville

5. Autolampen

Random acts of kindness 5
Ik zag dat je je lampen aan hebt gelaten, waarschijnlijk is straks je accu leeg en lukt het niet meer om je auto te starten. Er hangt een blauw verlengsnoer aan het hek en in de kartonnen doos naast het hek zit een acculader. Dit kun je gebruiken om je auto te starten, als je weet hoe het werkt. Het is simpel: verbind de rode knijper aan de positieve uitgang en de zwarte aan de negatieve. Zorg dat de rode en zwarte knijpers elkaar niet raken zolang er stroom op staat. De oplader is ingesteld op 12V en klaar om op te laden. Waarschijnlijk moet je een paar minuten wachten tot de accu is opgeladen. Succes.

6. Bloemen

Random acts of kindness 5
Pluk gerust wat bloemen voor jezelf. Geniet ervan!

7. Oude man

Hulp uit onverwachte hoek | Paradijsvogels Magazine
Ik zag dat je uitstapte op het kruispunt om een oude man, die gevallen was, te helpen opstaan en oversteken. Ik vond deze uiting van menselijkheid echt bewonderenswaardig, er zijn niet veel mensen die hier de tijd nog voor zouden nemen. Toen ik zag dat je vlak daarna je auto parkeerde besloot ik je dit te geven. Besteed het aan een etentje op mijn kosten. Je hebt het absoluut verdiend. God zegene je.

Via lifebuzz.com


Meer inspiratie? Bekijk ook deze 12 geluksmomenten, of lees meer over hoe Martijn van Osch besloot om ‘s ochtends op straat iedereen een goede morgen te wensen.

Lees ook:  11 inspirerende quotes van mensen die reizen tot kunst hebben verheven

Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen in uw inbox:


Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

De bijzondere levensvisie van een man die in een zandkasteel woont
Opgeruimd staat netjes: 8 kleine tips om te ontspullen
Ode aan de lente: 10 citaten over dit heerlijke jaargetijde
Deze asielhonden krijgen speurles als uitlaatklep