Harry Potter tour London: experience en tours

25 april 2023
320
Harry Potter tour London

The boy who lived, leeft nog steeds. Harry Potter is een van de meest gelezen boekenreeksen ter wereld. De serie bestaat uit zeven boeken en is ook verfilmd in acht films. De boeken gaan over een jongen, genaamd Harry Potter, die ontdekt dat hij een tovenaar is. Samen met zijn vrienden gaat hij de strijd aan tegen de duistere tovenaar Voldemort. De Harry Potter wereld is nog steeds populair over de hele wereld en heeft ook een themapark, merchandise en een toneelstuk voortgebracht. In Londen zijn er zelfs meerdere tours opgericht voor J.K. Rowlings hoofdpersonage. Daarom zal deze blog dieper induiken op de Harry Potter tour in London.

Harry Potter studio tour Londen

De bekendste Harry Potter tour in London is toch wel de Warner Bros Harry Potter London studio tour. De Warner Bros studio’s liggen net buiten Londen en bezoekers kunnen hier een kijkje nemen achter de schermen van de Harry Potter filmwereld. Zo kun je door Diagon Alley en de Great Hall lopen, maar mag je ook in de Hogwarts Express plaatsnemen. Er zijn ook tentoonstellingen te zien die de ongelooflijke special effecten tonen die werden gebruikt in de films, waaronder animatronics, prothesen en miniatuurmodellen. Bezoekers kunnen ook veel van de iconische rekwisieten en kostuums uit de films zien, waaronder Harry's Nimbus 2000 bezemsteel, Hagrid's motorfiets en Hermione's Yule Ball-jurk.

Er zijn ook interactieve tentoonstellingen, waar bezoekers tovenaarsgewaden kunnen passen, spreuken kunnen uitspreken en voor een groen scherm op een bezemsteel kunnen rijden. De Harry Potter Studio Tour London is een must-see voor fans van de Harry Potter-films en is een unieke en meeslepende ervaring die bezoekers in staat stelt om de magische wereld van Harry Potter binnen te stappen.

Lees ook:  Een zwevende tuin van 30.000 bloemen

Harry Potter walking tour London

De Harry Potter wandeltour in Londen is een populaire toeristische attractie, waarbij bezoekers de kans krijgen om de filmlocaties uit de Harry Potter-films te verkennen die zich bevinden in London zelf. Tijdens de tour verkennen de bezoekers verschillende bekende locaties, waaronder de Millennium Bridge en de herberg The Leaky Cauldron. De tour neemt bezoekers ook mee naar de echte straat, waar de ingang naar Diagon Alley te vinden is, evenals naar andere locaties die fans van de films bekend zullen voorkomen. De Harry Potter wandeltour in Londen is een unieke ervaring voor fans van de franchise en is een geweldige manier om enkele van de beroemdste locaties uit de films in het echt te zien. Lees hier meer over welke locaties je tijdens een wandeling nog meer kunt zien.

Wand & Wizards Exploratorium

Het Wand & Wizards Exploratorium is een interactieve tentoonstelling, die bezoekers de kans geeft om de magische wereld van Harry Potter te verkennen. Bezoekers leren hoe ze hun eigen toverdranken moeten maken, ze mogen een ritje maken op een bezemsteel en kunnen verschillende toverstokken uitproberen. Bezoekers kunnen bij het maken van toverstokken kiezen uit verschillende houtsoorten en kernen, en kunnen hun eigen toverstok maken met behulp van traditionele technieken en gereedschappen. Er zijn ook interactieve tentoonstellingen, waar bezoekers meer leren over de geschiedenis en de magie achter de toverstokken en andere magische voorwerpen. Er zijn ook verschillende workshops en evenementen die het hele jaar door worden gehouden, zoals lessen in toverdranken maken en optredens van professionele tovenaars.

harry potter tour london

Magische toverdrankcursus

Een van de meest leuke ervaringen in de Wand & Wizards Exploratium is de magische toverdrankcursus. Je krijgt les in het brouwen van toverdranken en mag zelfs een gewaad aan en een toverstok uitkiezen. Hier leer je je eigen welkomstdrankje te brouwen onder het toeziend oog van een excentrieke, grappige lerares. Na de leuke toverdrankcursus kun je in het aansluitende bakkerijtje bovendien een heerlijke high tea nuttigen.

Gloucester en Lacock

In Gloucester en Lacock zijn ook een aantal filmlocaties van de Harry Potter films te vinden, waardoor het ook binnen je Harry Potter London tour opgenomen moet worden. Zo kun je rondlopen door de klaslokalen van Hogwarts, de toverschool, en breng je een bezoek naar Godric’s Hollow. Bovendien krijg je het huis te zien, waar Harry’s avontuur begint op de nacht dat zijn ouders vermoord worden. Wil je meer van Engeland zien? Lees dan deze blog over vette plekken aan de Engelse kustlijn. Reis je graag met de trein? Dan kunnen we je in dit artikel ook een paar leuke treinreizen door het Verenigd Koninkrijk aanraden.

Harry Potter tour London

Londen

Naast alle Harry Potter tours in London, biedt de Britse hoofdstad genoeg andere bezienswaardigheden, die je bezocht moet hebben. Lees in deze blog meer over wat te doen in Londen? Ben je meer een theaterliefhebber? Dan kun je in Londen ook je hart ophalen. Een bijzonder theater om te bezoeken, is de Shakespeare Globe. Lees in deze blog meer over dit Shakespeare theater. Naast dingen bezichtigen kun je natuurlijk ook veel dingen bezoeken. Met de auto naar Londen? Dat kan met onze handige tips.

Lees ook:  Welke theaters vind je in het London theater district?

Over de auteur

Natasja Bartholomé
Hallo allemaal, mijn naam is Natasja Bartholomé en ik ben content marketeer bij marketingbureau Web Wings. Het is hier dat ik mijn passie voor schrijven mocht gaan inzetten voor Paradijsvogels Magazine, aangezien ik graag mijn ervaringen van mijn vakanties deel in stimulerende reisblogs. Naast schrijven en reizen, ben ik ook groot fan van dansen, boeken en films/series. Paradijsvogels biedt me de mogelijkheid creatief om te gaan met taal en me te verdiepen in deze prachtige onderwerpen en meer. En dat blijf ik heel graag doen.

Recente berichten

Wie of wat bepaalt de prijs van kunst?

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down