Het Guggenheim Musem zet 200 kunstboeken online, gratis!

16 mei 2017
494

Goed nieuws voor kunstliefhebbers! Het Guggenheim museum heeft online ruim 200 kunstboeken uit hun collectie beschikbaar gesteld. Van Picasso tot Rothko en van Van Gogh tot Kandinsky, je kunt ze online allemaal inzien en het is helemaal gratis

Het Guggenheim museum is meer dan 50 jaar bezig geweest met het archiveren van alle kunstboeken en expositiecatalogi. Heerlijk tijdverdrijf voor iedereen die zich wil laten inspireren door schitterende kunstwerken, die hun kennis van moderne kunst op een leuke manier willen bijspijkeren of op zoek zijn naar informatie en achtergrondverhalen van een specifieke kunstenaar.

Je kan de boeken online lezen via het internet archiefmaar je kan ze ook gratis downloaden.

We zetten een paar van onze favorieten op een rij:

1. The Moderns

 Guggenheim

Wil je The Moderns online inzien klik dan hier.

2. Paul Klee en Edvard Munch

Guggenheim

Om het boek over Paul Klee in te zien klik je hier en voor het boek over Edvard Munch klik je hier.

3. Kandinsky en Rubens

Guggenheim

Als je meer wilt weten over een selectie van werken van Kandinsky klik je hier en voor meer over de werken van Rubens die in het Hermitage Museum hebben gehangen klik je hier.

4. Azteken en China

Guggenheim

Er zijn ook boeken te vinden over de Azteken en China.

5. Kandinsky in Paris en Picasso and the War Years

Gugggenheim

Er is ontzettend veel over Kandinsky te vinden, zo ook een boek over Kandinsky in Parijs, deze vind je hier. Het boek over Picasso vind je hier.

6. Mark Rothko en Surrealism: Two Private Eyes

Guggenheim

Het boek over Mark Rothko kan je hier online bekijken en voor het boek over surrealisme klik je hier.

Alle 200 boeken zijn in het online archief te zien!

Lees ook:  Blijf in een vertrouwde omgeving wonen met een traplift

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down