De Grotten van Han: Vijf weetjes over de must visit van België

8 juli 2020
1126
Grotten van Han

Goed verstopt in de Belgische Ardennen, in het kleine plaatsje Han-sur-Lesse, vind je een van de populairste bezienswaardigheden van België: de Grotten van Han. Een plek die nog altijd indruk maakt én vol verrassingen zit. Vijf weetjes voor wie de grotten nog niet kent!

De Grotten van Han zijn de enige Belgische attractie met drie sterren in de Michelingids.

En ja, dat zegt wel wat! Meer dan 20 miljoen mensen hebben de plek inmiddels bezocht en het blijft onverminderd populair.

De Grotten van Han zijn volledig natuurlijk, geen mens kwam eraan te pas.

De grotten zijn ontstaan door de rivier de Lesse. Miljoenen jaren geleden liep het rivierwater een kalkheuvel in en zo begon een lang proces van erosie. Het resultaat was een grottenstelsel, waarvan tegenwoordig een deel bezocht kan worden. Om de grotten daarvoor geschikt te maken, kwamen er uiteraard wel wat mensenhanden aan te pas: er ligt inmiddels een 2 kilometer lang wandelpad met ruim 500 trappen. Om over de vele spotlights nog maar niet te spreken!

Over spotlights gesproken… je kunt tijdens je bezoek een speciale show bewonderen.

Tijdens een wandeling door de Grotten van Han kom je in elke ‘zaal’ weer een nieuwe verrassing tegen. Het hoogtepunt: de Wapenzaal, waar de show ‘Origin’ speelt, volledig gemaakt met videomapping en lasertechniek. Vast een voorproefje:

Bij de grotten ligt een Wildpark van 250 hectare vol bijzondere flora en fauna.

Het grottenstelsel is niet de enige bezienswaardigheid. Op het domein van de Grotten van Han ligt ook een enorm natuurpark waar je onder andere de Europese Big Five kan spotten: de bizon, bruine beer, wolf, lynx en de veelvraat. Het is bovendien niet bepaald een standaard dierentuin, de dieren hebben alle ruimte en een aantal soorten leeft hier in semi-vrijheid. Je kunt het park te voet ontdekken of met een safari auto.

Lees ook:  Bestemmingen voor een originele stedentrip in Europa

Grotten van Han

© Domein van de Grotten van Han

Je kunt bij de Grotten van Han overnachten in een Tree Tent.

Met een bezoek aan de grotten en het Wildpark kan je je makkelijk meer dan een dag vermaken. Je kunt er daarom ook overnachten –en wel op een heel bijzondere manier. Midden in het Wildpark zijn acht Tree Tents te vinden, bevestigd op speciale platformen in de bomen. Hier word je ’s ochtends wakker met uitzicht op de dieren!

Grotten van Han

© Domein van de Grotten van Han

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

Eindelijk wonen op jezelf, hoe pak jij dat aan?

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down