Bij deze immens grote papieren bloemen voel je je bijna nietig

5 april 2018
736

De Amerikaanse kunstenares Tiffanie Turner, over wie wij al eens eerder een artikel schreven, heeft een aantal nieuwe exemplaren van grote papieren bloemen gecreëerd. En met groot bedoelen we dan ook echt groot: sommige bloemen hebben een doorsnee van wel 1,5 meter ...

Grote papieren bloemen: bloei en verval

Met architectonische precisie werkt Tiffanie aan haar kunstwerken. Soms is ze wel meer dan 400uur bezig met het vervolmaken van een bloem. Tiffanie is gefascineerd door bloei en verval en probeert dat ook toe te passen in haar werk. Zo organiseerde zij enige tijd geleden een interactief project in het Young Museum in San Francisco waar ze ongeveer 4000 bezoekers betrok bij het maken van haar grote papieren bloemen (eerste twee weken van haar tentoonstelling) en vervolgens bij het simuleren van het verval van deze bloemen (laatste twee weken).

Using the accessible nature of botany, I want to continue to have these dialogues to test the limits of our tolerance of fading beauty, of human vanity, human compassion and human caused destruction, and to tell stories of the state of our environment.

Tiffanie probeert de toeschouwer met haar, door hun formaat soms iets vervreemdende, bloemen de schoonheid van het leven te laten ervaren maar ook stil te staan bij het feit dat we vaak de meest gewone kleine dingen voor lief nemen. Met haar grote papieren bloemen wil Tiffanie ons aan het denken zetten maar ook hoop geven.

grote papieren bloemen 3

grote papieren bloemen 6

grote papieren bloemen 7

grote papieren bloemen 4

grote papieren bloemen 5

grote papieren bloemen 2

grote papieren bloemen 10

Zeer bedreven met papier en schaar is ook deze kunstenares die prachtige miniatuur landschappen van bloemen en planten creëert.

Lees ook:  Dromerige natuurschilderingen

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down