Bij deze immens grote papieren bloemen voel je je bijna nietig

1651 VIEWS
Bij deze immens grote papieren bloemen voel je je bijna nietig

De Amerikaanse kunstenares Tiffanie Turner, over wie wij al eens eerder een artikel schreven, heeft een aantal nieuwe exemplaren van grote papieren bloemen gecreëerd. En met groot bedoelen we dan ook echt groot: sommige bloemen hebben een doorsnee van wel 1,5 meter …

Grote papieren bloemen: bloei en verval

Met architectonische precisie werkt Tiffanie aan haar kunstwerken. Soms is ze wel meer dan 400uur bezig met het vervolmaken van een bloem. Tiffanie is gefascineerd door bloei en verval en probeert dat ook toe te passen in haar werk. Zo organiseerde zij enige tijd geleden een interactief project in het Young Museum in San Francisco waar ze ongeveer 4000 bezoekers betrok bij het maken van haar grote papieren bloemen (eerste twee weken van haar tentoonstelling) en vervolgens bij het simuleren van het verval van deze bloemen (laatste twee weken).

Using the accessible nature of botany, I want to continue to have these dialogues to test the limits of our tolerance of fading beauty, of human vanity, human compassion and human caused destruction, and to tell stories of the state of our environment.

Tiffanie probeert de toeschouwer met haar, door hun formaat soms iets vervreemdende, bloemen de schoonheid van het leven te laten ervaren maar ook stil te staan bij het feit dat we vaak de meest gewone kleine dingen voor lief nemen. Met haar grote papieren bloemen wil Tiffanie ons aan het denken zetten maar ook hoop geven.

Lees ook:  Deze architecte gooide het roer om en maakt nu miniatuurplantjes van papier

grote papieren bloemen 3

grote papieren bloemen 6

grote papieren bloemen 7

grote papieren bloemen 4

grote papieren bloemen 5

grote papieren bloemen 2

grote papieren bloemen 10

Zeer bedreven met papier en schaar is ook deze kunstenares die prachtige miniatuur landschappen van bloemen en planten creëert .

MEER INSPIRATIE

Flora en fauna in prachtige papierkunst
Deze sculpturen doen je vergeten dat het om papier gaat
Deze prachtige dieren zijn gemaakt van honderden stukjes papier
Een explosie van papieren figuren