Sprookjesachtige beelden van de grootste grot ter wereld

21 maart 2015
188

Ruim 20 jaar geleden werd in Vietnam door een plaatselijke boer de grootste grot ter wereld ontdekt. De Hang Son Doong grot ligt in het Nationaal park Phong Nha-Kė Bàng in de provincie Quang Binh, in de buurt van de grens met Laos.
De immense grot is eigenlijk een soort ondergrondse tunnel van 4 kilometer lang, 180 meter hoog en 90 meter breed. Maar vooral op de plekken waar de grot is ingestort is een unieke en sprookjesachtige ondergrondse wereld ontstaan. Door het zonlicht en de zuurstof ontstonden tropische regenwouden, soms wel 400 meter onder de oppervlakte.
Pas in 2009 werd de grot helemaal in kaart gebracht, en pas sinds 2013 is de grot opengesteld voor publiek. Nog steeds is dit een ervaring die voor weinigen is weggelegd: er hebben meer mensen op de top van de Mount Everest gestaan dan de Hang Son Doong grot van binnen gezien! Een trip door deze unieke grot duurt 7 dagen en kost 3.000 dollar per persoon.
Filmmaker Ryan Deboodt creëerde een meer dan goed alternatief: met een drone maakte hij unieke opnames van de magische ondergrondse landschappen.
Let vooral op de kleine stipjes (mensen!) om te beseffen hoe immens de grot is.

 
Bron beeld: Nguyen Tan Tin via Flickr

Lees ook:  3 bestemmingen voor een motorreis

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Chakra kleuren: ontdek de verbanden en betekenissen

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Palo Santo: de magische krachten van dit heilige hout

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings