Sprookjesachtige beelden van de grootste grot ter wereld

1552 VIEWS
Sprookjesachtige beelden van de grootste grot ter wereld

Ruim 20 jaar geleden werd in Vietnam door een plaatselijke boer de grootste grot ter wereld ontdekt. De Hang Son Doong grot ligt in het Nationaal park Phong Nha-Kė Bàng in de provincie Quang Binh, in de buurt van de grens met Laos.

De immense grot is eigenlijk een soort ondergrondse tunnel van 4 kilometer lang, 180 meter hoog en 90 meter breed. Maar vooral op de plekken waar de grot is ingestort is een unieke en sprookjesachtige ondergrondse wereld ontstaan. Door het zonlicht en de zuurstof ontstonden tropische regenwouden, soms wel 400 meter onder de oppervlakte.

Pas in 2009 werd de grot helemaal in kaart gebracht, en pas sinds 2013 is de grot opengesteld voor publiek. Nog steeds is dit een ervaring die voor weinigen is weggelegd: er hebben meer mensen op de top van de Mount Everest gestaan dan de Hang Son Doong grot van binnen gezien! Een trip door deze unieke grot duurt 7 dagen en kost 3.000 dollar per persoon.

Filmmaker Ryan Deboodt creëerde een meer dan goed alternatief: met een drone maakte hij unieke opnames van de magische ondergrondse landschappen.

Let vooral op de kleine stipjes (mensen!) om te beseffen hoe immens de grot is.

Lees ook:  De kleurrijke zoutformaties van de Dode Zee

 

Bron beeld: Nguyen Tan Tin via Flickr

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Deze natuurdocumentaires over Nederland tonen je ons land op unieke wijze
4 seizoenen in 40 seconden
Filmmaker reist 32.000 kilometer om 3 minuten schitterend onweer vast te leggen
Duizenden spreeuwen dansen boven een Nederlands veld