Grootmoeder van 90 versiert Tsjechische huizen met haar schilderkunst

7 oktober 2017
1047

In de Tjsechische plaats Louka is een grootmoeder actief die woningen versiert met haar schilderkunst. Het is een hobby die zij 30 jaar geleden is begonnen. Na haar pensioen wilde ze wat om handen hebben, nog steeds heeft ze een enorme lust voor het leven en haar werk. 

Louka ligt in Zuid-Moravië en de patronen en kleur die Agnes gebruikt in haar schilderwerk zijn typisch voor die regio. Een vrolijk motief van verschillende soorten bloemen in de kleur ultramarijn steekt vrolijk af op de spierwitte gevels. Het doet denken aan de Poolse huisjes in Zalipie die ook zo mooi beschilderd zijn met kleurige bloemen.

Agnes bedenkt van te voren nooit hoe haar werk eruit komt te zien. Ze begint gewoon en ziet wel waar ze eindigt. bezig is. Elk jaar in mei spendeert zij 10 dagen aan het versieren van de dorpskapel en klimt daarbij nog fier op ladders en steigers. Agnes is bescheiden over haar werk:

Ik doe gewoon wat ik leuk vind en probeer de wereld een beetje te helpen met versieren.

 

kasparkova 2

Beeld via: Obec Louka

kasparkova 3

Beeld via: Obec Louka

kasparkova 4

Beeld via: Obec Louka

kasparkova 5

kasparkova 6

Beeld via: Obec Louka

kasparkova 7

Beeld via: Yoa Studio

kasparkova 8

Beeld via: Yoa Studio

kasparkova 9

Beeld via: Yoa Studio

kasparkova 10

Beeld via: Yoa Studio

kasparkova 11

Beeld via: Yoa Studio

Lees ook:  Vakil Eelman werd na haar 50e model

kasparkova 12

Beeld via: Yoa Studio

kasparkova 13

Beeld via: Yoa Studio

kasparkova 14

Beeld via: Yoa Studio

Mooie muurschilderingen veranderen het straatbeeld op een positieve manier. Dat is goed te zien op deze voor- en na foto's van prachtig beschilderde straten en gevels

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Wie of wat bepaalt de prijs van kunst?

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down