Grootmeester van de papierkunst

17 april 2016
255
papierkunst

Wat sommige mensen met papier en een schaar kunnen is werkelijk verbluffend. Calvin Nicholls' papierkunst is zo gedetailleerd dat hij de uitdrukking van zijn onderwerpen een ziel meegeeft. Met licht en schaduw brengt hij een driedimensionaal aspect in zijn werken, je vergeet bijna dat deze voorstellingen van slechts papier en een beetje lijm zijn gemaakt.

Nicholls doet er 2 maanden tot een jaar (!) over om elke papiersculptuur te maken. Hij gebruikt verschillende soorten papier: stevige vellen voor het framework van zijn voorstellingen, dunne blaadjes voor het fijnere werk van de vleugels. Die laatste zijn het moeilijkste om te maken.

"Ik heb mijn kunst ontwikkeld tot het punt waar ik al mijn passies kan combineren: wilde dieren, de natuur, fotografie, design, beeldhouwen, licht en schaduw... Toen ik in de jaren '80 hiermee startte had ik geen idee dat ik hier 30 jaar fulltime mee bezig zou zijn."

Op de foto's zijn ook de verschillende stadia van zijn papieren sculpturen te zien:

Calvin Nicholls2

Calvin Nicholls3

Calvin Nicholls4

Calvin Nicholls5

Calvin Nicholls7

Calvin Nicholls8

Calvin Nicholls9

Calvin Nicholls10

Calvin Nicholls12

Calvin Nicholls13

 

Lees ook:  Het Uilendagboek | Het mirakel

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings