Hij liet op zijn 60e een baard staan en werd model

2730 VIEWS
Hij liet op zijn 60e een baard staan en werd model

Op een bepaalde leeftijd begin je wellicht te denken dat die levenslange droom nooit meer uit zal komen. Philipe Dumas bewijst het tegendeel: deze 60-jarige Parijzenaar heeft vroeger rechten gestudeerd, maar ging uiteindelijk werken in de reclamewereld en filmindustrie. In 2015 ging het bedrijf waar hij werkte failliet en moest Philipe een nieuwe baan zoeken. Niet makkelijk als je 60 bent. Daarom besloot hij het over een hele ander boeg te gooien en zijn langgekoesterde droom achterna te gaan: een carrière als model.

Eigenlijk denk ik dat ouder worden zo erg nog niet is

Gepensioneerd maar nog niet uitgerangeerd

Toen Philipe zonder werk kwam te zitten liet hij een baard staan. Hij dacht in eerste instantie dat het er rommelig en onverzorgd uit zou zien en hij wilde hem bijna al weer afscheren. Totdat hij merkte dat hij er juist veel complimenten over kreeg. Het inspireerde hem om een post op Reddit te plaatsen: “Gepensioneerd maar nog niet uitgerangeerd. Een laatste gooi naar mijn levenslange droom om model te worden; heb ik het in me?”. Tot zijn verrassing kreeg hij overweldigend veel reacties, die allemaal beduidend positief waren. Zijn foto’s gingen viraal op het internet en niet veel later ging zijn nieuwe carrière van start.

Lees ook:  24 dingen die ik na 56 jaar denk te weten

Alles is mogelijk

Waar de meeste modellen rond hun 35e met pensioen moeten, begon hij juist met modellenwerk ná zijn pensioen en hij heeft inmiddels al aardig wat campagnes en fotoshoots gedaan. De jongere modellen kijken allemaal op naar de man met de grijze baard en tatoeages, en nemen graag een selfie met hem. “Eindelijk denk ik dat ouder worden zo erg nog niet is”, zegt hij. Zijn nieuwe droom is om een grote campagne voor bijvoorbeeld Chanel of Dior te doen. “We hebben allemaal dromen. Je weet maar nooit.” En inderdaad, zijn verhaal is inspirerend genoeg om ook te leven met de instelling dat alles mogelijk is!

Philippe Dumas Philippe Dumas Philippe Dumas Philippe Dumas Philippe Dumas

 

 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Waarom yoga in de natuur goed voor je is
Het mooiste liedje over samen oud worden van Herman van Veen
Een nuchter en mooi gedicht over ouder worden
Dit 80-jarige stel vierde hun jubileum door de marathon te winnen