De 4 voordelen van grijs haar

7 april 2016
600
grijs haar

‘Grijs is het nieuwe blond’. ‘Zilver-power’. Het zijn zomaar twee uitdrukkingen die het taboe rond grijs haar dat in eerste instantie met ouder worden wordt geassocieerd, enigszins uit de wereld nemen. Kleur verliezen lijkt tegenwoordig garant te staan voor winst op andere vlakken. Grijs haar is namelijk hot, zelfs jonge meiden zetten anno 2016 de stap naar een kleurloze dos. Julia van Bohemen, zelf de trotse eigenaar van een aantoonbaar grijze coupe, zet de voordelen op een rij:

1. Grijs haar scheelt tijd, èn geld

De -dure- zeswekelijkse kappersverfbeurt of een budget neutralere DIY smeerbeurt in je eigen badkamer hoef je niet meer toe te passen. Af en toe met een goede zilvershampoo je zilvergrijze verschijning een ware boost geven is voldoende.

2. Het is jaloersmakend

Daarnaast menen velen dat niet alleen wijsheid, maar ook grijsheid met de jaren komt en getuigt van een flinke dosis levenservaring. Menigeen is er jaloers op! Op beide.

3. Je kunt zonder problemen op chique

Laten we ook niet vergeten dat goed gekapt grijs haar best voor chique mag doorgaan. Het kleurt niet alleen prachtig bij een zwarte outfit of frisse witte blouse, je kunt er ook goed mee voor dag komen in een in aardetinten gekleurde outfit afgemaakt met een paarsbruine lipstick. Om over felrood maar te zwijgen. Daarmee blaas je iedereen omver.

4. Bovenal: lekker loslaten!

Kortom; prutsen met groene drap in je haar dat moet resulteren in hennarood is voorbij. Chemische haarverf was al langer uit de gratie. Highlights zijn exit. En zelfs natuurlijke middelen om je haar meer donker of licht te maken… het hoeft niet meer. Loslaten is het motto.

Lees ook:  Je lekker in je vel voelen: 10 tips

Toegegeven, het is voor sommigen even doorzetten. Wie lange tijd heeft geprobeerd om haar of zijn haar jong te houden door het te verven en dan de handdoek in de ring gooit, heeft te kampen met uitgroei. Het grijs wint steeds meer aan lengte en het is even doorbijten om het totale grijs toe te laten. Als dat na veel geduld en soms ook herhaaldelijk kappersbezoek om de kleur er steeds onderuit te knippen en iets wat riekt naar een acceptatieproces is gelukt, gaat er een wereld open. Wie biedt?!

Tekst: Julia van Bohemen 

[hr]

Anderen lazen ook: Mijn eerste keer....van gekleurd naar grijs

grijs haar

[hr]

Meer inspiratie opdoen? Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen in uw inbox:

[mc4wp_form id="15395"]

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings