De 4 voordelen van grijs haar

5166 VIEWS
De 4 voordelen van grijs haar

‘Grijs is het nieuwe blond’. ‘Zilver-power’. Het zijn zomaar twee uitdrukkingen die het taboe rond grijs haar dat in eerste instantie met ouder worden wordt geassocieerd, enigszins uit de wereld nemen. Kleur verliezen lijkt tegenwoordig garant te staan voor winst op andere vlakken. Grijs haar is namelijk hot, zelfs jonge meiden zetten anno 2016 de stap naar een kleurloze dos. Julia van Bohemen, zelf de trotse eigenaar van een aantoonbaar grijze coupe, zet de voordelen op een rij:

1. Grijs haar scheelt tijd, èn geld

De -dure- zeswekelijkse kappersverfbeurt of een budget neutralere DIY smeerbeurt in je eigen badkamer hoef je niet meer toe te passen. Af en toe met een goede zilvershampoo je zilvergrijze verschijning een ware boost geven is voldoende.

2. Het is jaloersmakend

Daarnaast menen velen dat niet alleen wijsheid, maar ook grijsheid met de jaren komt en getuigt van een flinke dosis levenservaring. Menigeen is er jaloers op! Op beide.

3. Je kunt zonder problemen op chique

Laten we ook niet vergeten dat goed gekapt grijs haar best voor chique mag doorgaan. Het kleurt niet alleen prachtig bij een zwarte outfit of frisse witte blouse, je kunt er ook goed mee voor dag komen in een in aardetinten gekleurde outfit afgemaakt met een paarsbruine lipstick. Om over felrood maar te zwijgen. Daarmee blaas je iedereen omver.

Lees ook:  Kunstenares Yayoi Kusama (91) werkt nog iedere dag

4. Bovenal: lekker loslaten!

Kortom; prutsen met groene drap in je haar dat moet resulteren in hennarood is voorbij. Chemische haarverf was al langer uit de gratie. Highlights zijn exit. En zelfs natuurlijke middelen om je haar meer donker of licht te maken… het hoeft niet meer. Loslaten is het motto.

Toegegeven, het is voor sommigen even doorzetten. Wie lange tijd heeft geprobeerd om haar of zijn haar jong te houden door het te verven en dan de handdoek in de ring gooit, heeft te kampen met uitgroei. Het grijs wint steeds meer aan lengte en het is even doorbijten om het totale grijs toe te laten. Als dat na veel geduld en soms ook herhaaldelijk kappersbezoek om de kleur er steeds onderuit te knippen en iets wat riekt naar een acceptatieproces is gelukt, gaat er een wereld open. Wie biedt?!

Tekst: Julia van Bohemen 


Anderen lazen ook: Mijn eerste keer….van gekleurd naar grijs

grijs haar


Meer inspiratie opdoen? Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen in uw inbox:

MEER INSPIRATIE

Thuis yoga beoefenen
Spiritueel ontspannen
Tarotkaarten
Telefoonverslaving