Astrologe Greet Dol (65): 'mijn man was jarenlang óók mijn Personal Stylist'

24 september 2015
286
sterke vrouwen

Elke maand portretteren we iemand met een bijzondere stijl: van buiten én van binnen. Mensen die uitstraling en persoonlijkheid combineren tot een eigenzinnige schoonheid. Wat heeft hem of haar gevormd, en hoe uit zich dat in hun kledingstijl? Deze maand valt de beurt ten deel aan Greet Dol (65); Greet heeft 20 jaar een latrelatie als ze op haar 60e gaat samenwonen met haar partner én Personal Stylist Ferry. Ze is moeder van 3 volwassen kinderen en heeft 3 kleinkinderen. Greet Dol is astrologe en schrijft naast haar werk als coach alweer 10 jaar de maandelijkse horoscoop column in de JAN. Haar sterrenbeeld is Tweeling.

Liefdesrelaties verpakt als levenslessen

"Geweldig om op mijn 65e nog te werken voor in mijn ogen een wereldmagazine. Hoogstandjes hoe ze daar schoonheid in beeld brengen. Iedere maand analyseer ik de verschuiving van de planeetstanden. In het hectische leven van die carrièrevrouwen reik ik ze maandelijks opbeurende inzichten en levenslessen aan.
[quote text_size="medium"]
Mijn beide huwelijken duurden 7 jaar, toen ze over waren was ik een alleenstaande bijstandsmoeder met 3 kinderen. ‘Kleding’ had toen voor mij maar één betekenis: handel! - Greet Dol
[/quote]

Greet Dol | Paradijsvogels Magazine

"Mijn levenslessen kwamen verpakt in de liefdesrelaties die ik aanging.."


Mijn eigen levenslessen werden zeer goed verpakt in mijn liefdesrelaties. Ik trouwde twee keer, voor het eerst op mijn 18e. Beide huwelijken duurden 7 jaar, toen ze over waren was ik een alleenstaande bijstandsmoeder met 3 kinderen. ‘Kleding’ had toen voor mij maar één betekenis: handel! Kocht ik truien in voor 1 gulden en zette een bord buiten met daarop de tekst 'Uitzoeken truien 2 gulden'. Was ik na één uur uitverkocht. Ik heb nooit gedacht dat is stom of gek. Als ik achterom kijk is mijn hele leven ‘anders’."

Van horeca naar astrologie

"Ik heb altijd véél en hard gewerkt. Ik herinner me dat ik 9 jaar was en mijn ouders gingen verhuizen. Ik moest met mijn fietsje 36x spulletjes overbrengen naar ons nieuwe huis. Op mijn 16e ging ik in de huishouding werken, want er moest geld verdiend worden voor thuis. Ik ging toen van school af, wat ik vreselijk vond. Na een jaar was ik het werken in de huishouding zat, ging solliciteren en werd aangenomen op een kantoor. Al snel werd mijn aandacht getrokken naar een andere poot in het bedrijf, de film & fotostudio, en ik werd gevraagd als model om kleding te showen. Kleding bleek toen al belangrijk voor mij ook al was er thuis totaal geen aandacht en geld voor."
[quote text_size="small"]
Ik stapte als bijstandsmoeder het toenmalige kantoor van de Sociale Dienst binnen - in de uiterst conventionele christelijke gemeente Haarlemmermeer - om een studievergoeding aan te vragen voor de HBO-opleiding astrologie - Greet Dol
[/quote]
Maar het modellenwerk beklijfde niet en na diverse banen in de horeca en de handel was Greet Dol een poosje eigenaar van een horecagelegenheid. "Laat ik er kort over zijn: dat liep behoorlijk fout af. Midden in die periode zat ik op een dag in de sauna waar ik met een astrologe aan de praat raakte. Na verloop van tijd vroeg ze me: ‘waar, wanneer en hoe laat ben jij geboren?'. Nadat ik in eerste instantie toch een beetje aarzelend antwoord had gegeven - de zweetdruppels begonnen net van mijn lijf te rollen - vertelde ze mij o.a. dat ik op dat moment wel een hele grote transformatie doormaakte. Dat een vreemde mij in mijn ‘nakie’ zoveel wist te vertellen over mijn levenspad vond ik wonderlijk! Vanaf dat moment wilde ik alles weten over astrologie."

Greet Dol | Paradijsvogels Magazine

"Ik doe niet aan voorspellingen, maar reik mensen inzichten aan"


Greet Dol trok mijn stoute schoenen aan en stapte als bijstandsmoeder het toenmalige kantoor van de Sociale Dienst binnen - in de uiterst conventionele christelijke gemeente Haarlemmermeer - om een studievergoeding aan te vragen voor de HBO-opleiding astrologie. De arbeidskundige bleek een invalster uit een andere gemeente. Het klikte: "tijdens ons gesprek ging ik helemaal op in mijn eigen overtuiging ‘ik zal bewijzen dat ik hier mijn geld mee kan verdienen’. Mijn aanvraag werd goedgekeurd."

Lees ook:  Ik ga op reis en ik neem mee...een kip

Greet Dol: Tuinbroeken, korte rokjes en een Personal Stylist

"De tijd van de vrouwenemancipatie heeft mij geholpen om mezelf zichtbaar te maken. Dat uitte zich in extremen zoals korte rokjes, tuinbroeken en wijde, veel te grote kleding. Daarna kwam mijn partner Ferry, nu 25 jaar geleden, in mijn leven en begon mijn uiterlijk een steeds grotere rol te spelen. Hierin werd ik geïnspireerd door Ferry die de rol van mijn Personal Stylist op zich nam: hij koos mijn kleding, knipte mijn haar en lakte zelfs mijn nagels!
[quote text_size="medium"]
Ferry, mijn partner, kwam 25 jaar geleden in mijn leven en nam de rol van mijn Personal Stylist op zich. Hij koos mijn kleding, knipte mijn haar en lakte zelfs mijn nagels - Greet Dol
[/quote]
Voor mij was het een groot keerpunt dat ik op mijn 60e van een zelfstandig en onafhankelijk leven - en een 20-jarige latrelatie - naar een samenwonende status ging. Ik had ondertussen ook ontdekt, door al mijn trainingen in bewustwording en groei, dat naarmate ikzelf meer naar binnen keerde ik mijzelf aan de buitenkant krachtiger ging neerzetten. Dus helemaal in zwart gehuld zie je mij niet snel. Het flatteert mij niet en bedekt zichtbaar mijn vrolijkheid. Het maken van eigen kledingkeuzes bracht ook een verschuiving in mijn relatie met Ferry. Van mijn Personal Stylist maakte ik nog maar weinig gebruik, ik kon voortaan zelf mijn kleur nagellak wel uitzoeken. Dat was niet eenvoudig voor de Kreeft die graag alles wil houden zoals het is..."

Eindelijk tijd om een dagje te kanoën

Greet Dol | Paradijsvogels Magazine

"Het is een jurk met symboliek. Geel is de kleur van de Tweeling, het moment in het jaar dat de zon op haar hoogste punt staat!"


"Mijn laatste aankoop is deze jurk. Ik heb hem speciaal gekocht voor mijn 65e verjaardagsfeest. Eerst een rondje fietsen door de stad en toen zag ik hem. Een jurk met symboliek, want de kleur van een tweeling is geel. Het zonneteken, de zon, staat dan op haar hoogste punt. Heb ik dit keer toch Ferry gebeld of hij even wilde meekijken. Direct goedgekeurd. Hij snapt nu ook iets beter dat nu ik ouder word, ik andere kledingkeuzes maak dan vroeger.
[quote text_size="medium"]
Ik heb nu ineens tijd over om een dagje mee te gaan kanoën. Als ik achterom kijk denk ik wel eens 'waar heb ik me toch altijd zo druk om gemaakt' - Greet Dol
[/quote]
Toekomstdromen? Mijn generatie is bezig uit te zoeken hoe je als je later oud bent de zorg krijgt die je nodig hebt. Wij zijn de 1e generatie die gevochten heeft voor de vrouwenemancipatie en houden ons nu bezig met voorzien in onze eigen oude dag. Mijn droom is samen met een groep gelijkgestemde mensen in een pand te wonen en te werken. Maar wel ieder met een eigen voordeur. Ik heb in mijn leven véél moeten vechten. Dat ga ik nu dus niet meer doen. Zo hoef ik van mezelf niet meer drie consulten per dag te doen, maar slechts één. Voor het eerst in mijn leven komt er een gevoel van ontspanning: ik heb nu ineens tijd over om een dagje mee te gaan kanoën. Als ik achterom kijk denk ik wel eens 'waar heb ik me toch altijd zo druk om gemaakt'.
Nu ben ik eindelijk zover dat ikzelf aan het roer mijn leven sta."
[hr]
Ook uw verhaal in deze rubriek? Stuur een recente foto en korte motivatie naar de redactie.
[hr]
Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met de Image Professionals van Sara on the Road. Zij geven prikkelend kledingadvies aan 50+ vrouwen die op een kruispunt in hun leven staan. Wilt u ook gezien, gehoord en geïnspireerd worden, klik dan hier en ze houden u op de hoogte met verrassende tips en programma’s!
Greet Dol | Paradijsvogels Magazine

"Ik ben nu zover dat ikzelf aan het roer van mijn leven sta"

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings