De zadenbibliotheek: gratis zaden voor educatie en duurzaamheid

28 maart 2019
548

Tegenwoordig ga je niet meer alleen voor het lenen van boeken naar de bibliotheek ... je kunt er ook steeds vaker terecht voor het halen van gratis zaden. Dit fenomeen groeit als kool en is inmiddels in veel landen, waaronder ook Nederland, terug te vinden.

Gratis zaden ... waarom?

Het idee achter de zadenbibliotheek is tweeledig. Zo gaat het ten eerste om educatie: waar komt een deel van ons voedsel vandaan? Hoe groeit het eigenlijk? En wat komt er kijken bij het succesvol kunnen oogsten? De zadenbibliotheek maakt het, door het aanbieden van gratis zaden, mogelijk dat iedereen kennis kan op doen over (de groei van) groenten, kruiden en eetbare bloemen, net zoals bibliotheken dat doen met het aanbieden van boeken.

Ten tweede speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Het idee achter de zadenbibliotheken is dat mensen een deel van de zaden van de door hen verbouwde planten weer terugbrengen naar de bibliotheek. Zo groeit de aanwas van zaden en is men bewuster bezig met hergebruik en het belang daarvan. Door het doneren en ruilen van zaden wordt de zadencollectie steeds omvangrijker. Mooi om met elkaar bij te dragen aan een grotere variëteit aan gewassen, bloemen en planten. Goed voor de wereld en daardoor voor ons allemaal.

Voorbeelden van zadenbibliotheken.

gratis zaden 1

gratis zaden

gratis zaden 2

gratis zaden VS

gratis zaden VS 2

Zin om aan de slag te gaan? Zaai madeliefjes! Mevrouw Onkruid vertelt je meer over de kracht van deze kleine en eenvoudige, maar daardoor juist prachtige, bloemetjes.

Lees ook:  Deze kunstenares geeft oud borduurwerk een nieuw leven

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down