Gratis overnachten in een uilencabine in de bossen van Bordeaux

4810 VIEWS
Gratis overnachten in een uilencabine in de bossen van Bordeaux

In de bossen van Bordeaux aan het einde van een steiger rijst een bijzonder kunstwerk uit de grond: een houten cabine in de vorm van drie tegen elkaar aanleunende uilen. Deze cabine is bedoeld voor reizigers, die door het natuurgebied om Bordeaux heen wandelen, om er te kunnen overnachten. 

Les Guetteurs

Het project is gerealiseerd door het hedendaagse kunstbureau Zebra3 en heeft de naam Les Guetteurs (de kijkers) gekregen. Candice Pétrillo was de hoofddesigner van dit project. Zij zegt hierover:

Het idee om voor een vogelthema te gaan kwam heel snel in me op. Na de laatste uitbreiding van de commerciële zone zag ik migranten wervelen in de lucht, op zoek naar het oude, gedroogde moerasgebied.

Het is een ode aan de Franse beeldhouwers François Pompon en François-Xavier Lalanne, die veel dierenvormen gebruikten in hun kunstwerken.

Een houten oase van rust

De cabine is gebouwd op de voet van een steiger en is gemaakt van hout. Multiplex platen doen dienst als veren en ronde ramen stellen de ogen voor van de uilen. De binnenkant is ingedeeld als een loft. Het is een grote open ruimte waar door de ramen veel licht naar binnen komt.

Lees ook:  3 heerlijk kleurrijke wandelroutes dwars door de Bollenstreek

Na een flinke dag wandelen kan je ’s avonds neerploffen op een van de ronde matrassen (doet denken aan een vogelnest) en als het lekker weer is kan je heerlijk buiten zitten op de steiger. Een ding is zeker: het is goed vertoeven in de bossen van Bordeaux.

Wandelen in Frankrijk en gratis overnachten

Naast de uilencabine zijn er rondom Bordeaux nog meer aparte huisjes te vinden om te overnachten. De huisjes hebben allemaal een bijzondere vorm. Zo is er een huisje in de vorm van een schelp en een huisje in de vorm van een wolk langs de waterkant. Je kunt hier – door vooraf te reserveren – gratis verblijven. Dit project is zo opgezet om wandelen in dit groene gebied in Frankrijk te promoten.

Uil cabine 1

Uil cabine 2

Uil cabine 3

Uil cabine 4

Uil cabine 5

Uil cabine 6

Uil cabine 7

Ook in Nederland zijn er bijzondere plekken om te overnachten. Bekijk voor inspiratie dit artikel.

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

6 wandelroutes in de voetsporen van de Gebroeders Grimm
Shinrin-yoku: bosbaden voor een goede gezondheid
De 4 mooiste wandelingen in Nederland ver van de bewoonde wereld
In dit Deense bos wandel je tussen de boomtoppen op 45 meter hoogte