Gratis op vakantie terwijl je op een huisdier past

6297 VIEWS
Gratis op vakantie terwijl je op een huisdier past

Als je graag op reis gaat én van dieren houdt, dan kun je die twee nu heel gemakkelijk combineren. TrustedHousesitters is een website die huisdierenbezitters en vakantiegangers met elkaar matcht. Zo kunnen de baasjes van de dieren met een gerust gevoel op vakantie, terwijl er voor hun dieren wordt gezorgd.

Van honden tot katten, ezels en overige boerderijbewoners: het aanbod van oppasdieren is vrij divers. Leuk is ook dat je niet als een toerist op vakantie hoeft, maar lekker meedraait in het dagelijks leven van een onbekende plek. Met ene beetje geluk is de het huis en de omgeving waar je zit ook nog eens heel aantrekkelijk. Je betaalt (uiteraard) niet voor het verblijf: het kost je dus alleen je ticket. Zo kan je de rest van je geld gebruiken om de omgeving te ontdekken.

Hoe is het ontstaan?

Het concept van TrustedHousesitters is ontstaan vanuit de gedachte dat mensen met huisdieren vaak niet op reis gaan, of in ieder geval niet zo vaak als zij zouden willen, omdat zij voor hun dieren moeten zorgen. Voor sommigen is een kennel een uitkomst, anderen vinden het fijner als hun dier meer persoonlijke aandacht krijgt in hun afwezigheid.

Lees ook:  Weer eens wat anders: snorkelen en duiken op de Malediven

Een ander uitgangspunt is dat huisdieren toch het beste gedijen in hun eigen omgeving, waar de geur van de baasjes nog aanwezig is. TrustedHousesitters maakt het mogelijk voor dierenbezitters die voor een langere tijd van huis vertrekken om een betrouwbaar persoon op het huis en de dieren te laten passen. Als oppasser en huisdierbaar geef je elkaar naderhand reviews.

Sinds het ontstaan in 2010 is de website uitgegroeid tot een gemeenschap van dierenliefhebbers wereldwijd. Dit filmpje geeft een leuk beeld:

Hoe werkt het?

Allereerst maak je op de website van TrustedHousesitters een profiel aan. Je profiel is als het ware je cv. Hoe meer je hebt opgepast op dieren en hoe meer reviews je krijgt, hoe hoger je ranking. Hoe meer reviews hoe beter, want het geeft aan dat je een heel betrouwbaar persoon bent bij wie iemand zijn huisdier met een gerust hart kan achterlaten.

Ter inspiratie zetten we wat leuke dieren en hun woonplaats op een rij die nog een oppasser zoeken!

Richmond, Verenigd Koninkrijk – Twee honden en wat kippen

Oppassen 1 - Richmond UK Oppassen 2 - Richmond UK

Wellington, Nieuw-Zeeland – Hond (Nelson)

Oppassen 4 - Wellington Nieuw-Zeeland

Londen – Twee katten (ze houden van rust) en vissen in een vijver

Oppassen 5 - Londen UK Oppassen 6 - Londen UK

Meer leuke reisideeën opdoen die anders dan anders zijn? In dit artikel lees je over kunstenaars in het buitenland, waar je een verblijf in hun studio kunt boeken. 

MEER INSPIRATIE

Ontdek Langkawi: een paradijsje op aarde
Rondreizen in Azië, een unieke ervaring
Weer eens wat anders: snorkelen en duiken op de Malediven
Op rondreis door Amerika, wat moet je doen?