De wonderen van de Grand Canyon

16 oktober 2020
477

De Grand Canyon is zonder twijfel een van de meest beroemde en kenmerkende bezienswaardigheden in de Verenigde Staten. Het is dan ook niet vreemd om te bedenken dat er jaarlijks miljoenen reizigers naar deze kloof reizen om het allemaal van dichtbij mee te maken.

Voor iedereen die op zoek is naar het ultieme gevoel van avontuur en vrijheid is de Grand Canyon een absolute aanrader te noemen. Iedereen die een road trip door de VS maakt komt hoogstwaarschijnlijk vanzelf uit bij deze indrukwekkende locatie. Wij hebben de mooiste locaties, de bereikbaarheid en de ideale reistijd voor een bezoek aan de Grand Canyon in beeld gebracht.

Grand Canyon

Reistips: Aankomst, locatie en de routes

Het Grand Canyon National Park ligt in de Amerikaanse staat Arizona. Voordat we ingaan op de mooiste locaties en de beste reistijd voor een bezoek is het allereerst belangrijk om een overzicht van het park te geven. De Grand Canyon strekt zich namelijk over honderden kilometers uit en bestaat uit verschillende regio’s.

Het is een aanrader om vooraf te beslissen of je de minder bezochte noordelijke rand van de canyon (de zogenaamde North Rim) wilt bezoeken of dat je liever naar de zuidelijke rand (de South Rim) wilt gaan, die door de meeste toeristen wordt bezocht. Omdat er geen wegen en bruggen over de Canyon lopen, is het vaak noodzakelijk om enkele honderden kilometers om te rijden om beide kanten van de kloof te kunnen bewonderen.

Als je met het vliegtuig in Las Vegas landt, is het ongeveer 450 km (gemiddeld 4 uur) vanaf de snelweg naar de zuidelijke ingang van het park. Naar het westelijke deel van de Canyon (West Rim) is de weg korter en heb je maar ongeveer twee uur nodig met een huurauto. Als je liever voor de wat rustigere noordelijk rand van de kloof afreist bedraag de afstand van de luchthaven ongeveer 420 kilometer.

Lees ook:  De stijl van Ans Markus: "Ik stap rustig met een lange avondjurk op de fiets voor een première"

Voor iedereen die zonder auto reist zijn er verschillende pendelbussen beschikbaar die van Flagstaff naar de zuidelijke ingang van het park rijden. Ook binnen het park is er een groot aanbod aan pendelbussen waar in de meeste gevallen gratis gebruik van kan worden gemaakt.

Grand Canyon

De zuidelijke rand van de Grand Canyon

De South Rim is het toeristische centrum van de Grand Canyon. Dit komt voornamelijk vanwege de gemakkelijke bereikbaarheid, maar ook dankzij de vele mogelijkheden en activiteiten die hier te doen zijn. Je kunt er namelijk heerlijk wandelen over verschillende routes of gebruik maken van een van de vier reguliere busroutes om de bezienswaardigheden van de Canyon en Grand Canyon Village te bekijken.

Een aantal van de mogelijkheden binnen de South Rim op een rij:

Greenway Trail – Dit ruim 10 kilometer lange pad kan te voet of met de fiets worden getrotseerd. De route komt onder andere langs het Grand Canyon Village, het marktplein en het bekende bezoekerscentrum. Vooral Grand Canyon Village is erg in trek bij reizigers en toeristen, vanwege de vele hotels, winkels en restaurants. Hierdoor is het ook een ideale plek voor een overnachting.

Rim Trail – De Rim Trail is vooral de moeite waard als je op zoek bent naar de mooiste uitzichtpunten over de Grand Canyon. Deze route is iets uitdagender vanwege de wandeling langs een aantal kliffen, maar wie de uitdaging aandurft wordt beloond met een prachtig uitzicht op de omgeving. En hoewel de route vooral geschikt is voor wandelaars, is het ook mogelijk om de route met de auto af te leggen.

Lees ook:  De Top 5 Bezienswaardigheden in Peru

Grand Canyon

De noordelijke rand van de Grand Canyon

Zoals eerder al aangegeven is de South Rim de plek die je waarschijnlijk het meeste zult brengen in het Grand Canyon National Park. Een nadeel van al dit moois is dat andere toeristen en reizigers dit inmiddels ook hebben ingezien. De zuidelijke rand is hierdoor aanzienlijk drukker, waardoor een keuze voor de zogenaamde North Rim absoluut een goed alternatief is.

Als je de grote toeristenmassa's liever vermijdt en hier in de maanden mei tot oktober bent, is een uitstapje naar de noordelijke rand van de Grand Canyon een aanrader te noemen. Er zijn paden voor alle soorten niveaus en je kunt hier nog bijna ongestoord genieten van de schitterende omgeving.

Grand Canyon

De westelijke rand van de Grand Canyon

De North Rim en South Rim zijn zonder twijfel de meest bezochte regio’s van de Grand Canyon. De westelijke rand van het park is minder bekend, maar dat betekent niet dat hier helemaal niets te beleven is. Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om de cultuur van de Hualapai indianenstam te ontdekken, maar ook op de West Rim is de omgeving nog schitterend te noemen en kan je meestal in alle rust genieten van het landschap.

Ondanks dat er aanzienlijk minder bijzondere locaties zijn in vergelijking met de South Rim en de North Rim, is de Hualapai Ranch er een om niet te missen. Bij aankomst beland je direct in het Wilde Westen. Op de ranch komen alle wensen van de avonturiers uit. Je kunt er leren paardrijden en schieten, maar ook een ontdekkingstocht door de Grand Canyon behoort natuurlijk tot de mogelijkheden.

Lees ook:  Prinses Sofia van Zweden: modelprinses?

Kortom, ook een bezoek aan de West Rim is er een om niet te vergeten.

Westelijke rand van de Grand Canyon

Het weer en de beste reistijd

Het weer in het park waar de Grand Canyon zich bevindt kan soms extreem zijn. Het park is immers gelegen in een woestijn en er is op veel plekken sprake van grote hoogteverschillen. Onderling kan er zelfs 1.700 meter verschil zitten in de verschillende randen van de kloof. Om deze redenen is er eigenlijk geen ideale tijd voor een bezoek aan de Grand Canyon.

In de zomer kan het namelijk zeer heet worden en is het geen uitzondering als de temperaturen boven de 40 graden uitkomen. Daarnaast is het gebied in de zomermaanden aanzienlijk drukker, aangezien dit ook de tijd is dat veel Amerikanen zelf op reis gaan. Afkoeling in de wintermaanden lijkt dan al snel een goed alternatief, maar dit is helaas niet helemaal het geval. In de wintermaanden is het meestal erg koud en heeft het gebied vaak te maken met sneeuw en regen, waardoor sommige wegen moeten worden afgesloten.

Over het algemeen genomen zijn de lente en herfst de meest gunstige tijden van het jaar voor een bezoek, maar ook in deze maanden laat het weer zich soms van een extreme kant zien. Het is goed om hier vooraf alvast rekening mee te houden!

Grand Canyon

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down