Spectaculaire foto’s die de woeste kracht van golven laten zien

1260 VIEWS
Spectaculaire foto’s die de woeste kracht van golven laten zien

De zee kan er soms heel rustgevend uit zien, maar soms ook krachtig en wild. Engelse fotografe Rachael Talibart was op jonge leeftijd al gefascineerd door de woeste golven en begon ze te fotograferen. Dat levert nu al een aantal jaren prachtige plaatjes op.

Opgegroeid bij de Engelse kliffen

Rachael zat als kind vaak op het terras de krachtige golven te bekijken die tegen de Zuid-Engelse kust sloegen. Een krachtig verschijnsel dat op een jonge leeftijd al veel indruk kan maken. Ze stelde zich mythische wezens voor die in de golven ontstonden en meteen ook weer verdwenen wanneer de golven stuksloegen tegen de hoge kliffen. Naarmate Rachael ouder werd groeide haar fascinatie mee. Ze bestudeerde de zeemonsters die werden beschreven in de Odyssee, het episch dichtwerk van de Griekse dichter Homeros. Deze kennis gebruikte ze wanneer ze weer op pad ging met haar camera richting de zee.

Voor mij zal de oceaan altijd een krachtige bron van inspiratie zijn. Het laat ons als mens nietig en onbelangrijk voelen, maar tegelijkertijd is hij zinderend en juist levensbevestigend.

Adembenemende golven die tot de verbeelding spreken

In meerde foto’s zijn is de curve van de golf te zien, vlak voor hij op een klif slaat of terug in de zee. Wanneer de golven “opladen” met een krachtige boog zijn de gezichten en lichamen van de goden en mythische wezens het duidelijkst te zien. Alsof de monsters zijn opgesloten in de woeste zee en eindelijk het oppervlak doorbreken. De serie begon in 2016 en is nog te bewonderen in de Sohn Fine Art Gallery in Lenox tot en met 11 november, 2018. Ook heeft ze een boek gemaakt met de onderstaande serie. Deze kan je hier kopen. Daarnaast geeft ze ook workshops en verkoopt ze losse prints van haar spectaculaire foto’s.

Lees ook:  Vogels huilen niet | Bijzondere foto's en verhalen van de vogelopvang

1. Pounce

golven

2. Loki

golven

3. Goliath

Giant warrior (Hebrew)

4. Mazu

24841_206386685457236e4c2d588

5. Plume

24841_196120095258dd68140456a

6. Poseidon Rising

7. Medusa

Snake-haired Gorgon (Greek)

8. Nyx

Goddess of the night (Greek)

9. Maelstrom

24841_156111033956bd0ecb89762

10. Sedna

Sedna

11. Ligeia

Ligiea

12. Echo

Echo

13. Niobe

Niobe

14. Namazu

Namazu

15. White Walker

White Walker

Meer fantastische natuurfoto’s zien? Bekijk dan ook dit artikel met prachtige foto’s gemaakt met een regenboog die grauwe landschappen weer kleur geeft… Nieuwsgierig? Klik dan hier.

BewarenBewaren

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Blauwe bijen
De prikkelende schoonheid van een kwal
De betoverende schoonheid van het uiterste noorden
De verstilde schoonheid van sneeuw en ijs