Spectaculaire foto's die de woeste kracht van golven laten zien

27 juni 2018
525

De zee kan er soms heel rustgevend uit zien, maar soms ook krachtig en wild. Engelse fotografe Rachael Talibart was op jonge leeftijd al gefascineerd door de woeste golven en begon ze te fotograferen. Dat levert nu al een aantal jaren prachtige plaatjes op.

Opgegroeid bij de Engelse kliffen

Rachael zat als kind vaak op het terras de krachtige golven te bekijken die tegen de Zuid-Engelse kust sloegen. Een krachtig verschijnsel dat op een jonge leeftijd al veel indruk kan maken. Ze stelde zich mythische wezens voor die in de golven ontstonden en meteen ook weer verdwenen wanneer de golven stuksloegen tegen de hoge kliffen. Naarmate Rachael ouder werd groeide haar fascinatie mee. Ze bestudeerde de zeemonsters die werden beschreven in de Odyssee, het episch dichtwerk van de Griekse dichter Homeros. Deze kennis gebruikte ze wanneer ze weer op pad ging met haar camera richting de zee.

Voor mij zal de oceaan altijd een krachtige bron van inspiratie zijn. Het laat ons als mens nietig en onbelangrijk voelen, maar tegelijkertijd is hij zinderend en juist levensbevestigend.

Adembenemende golven die tot de verbeelding spreken

In meerde foto's zijn is de curve van de golf te zien, vlak voor hij op een klif slaat of terug in de zee. Wanneer de golven "opladen" met een krachtige boog zijn de gezichten en lichamen van de goden en mythische wezens het duidelijkst te zien. Alsof de monsters zijn opgesloten in de woeste zee en eindelijk het oppervlak doorbreken. De serie begon in 2016 en is nog te bewonderen in de Sohn Fine Art Gallery in Lenox tot en met 11 november, 2018. Ook heeft ze een boek gemaakt met de onderstaande serie. Deze kan je hier kopen. Daarnaast geeft ze ook workshops en verkoopt ze losse prints van haar spectaculaire foto's.

Lees ook:  Adembenemende luchten van Australië

1. Pounce

golven

2. Loki

golven

3. Goliath

Giant warrior (Hebrew)

4. Mazu

24841_206386685457236e4c2d588

5. Plume

24841_196120095258dd68140456a

6. Poseidon Rising

7. Medusa

Snake-haired Gorgon (Greek)

8. Nyx

Goddess of the night (Greek)

9. Maelstrom

24841_156111033956bd0ecb89762

10. Sedna

Sedna

11. Ligeia

Ligiea

12. Echo

Echo

13. Niobe

Niobe

14. Namazu

Namazu

15. White Walker

White Walker

Meer fantastische natuurfoto's zien? Bekijk dan ook dit artikel met prachtige foto's gemaakt met een regenboog die grauwe landschappen weer kleur geeft... Nieuwsgierig? Klik dan hier.

BewarenBewaren

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down