Golfen in Italië, vakantietips!

23 december 2022
425
golf bags

Voor wie van golfen houdt, kan ook in Italië zijn hart ophalen. Elk jaar publiceert de Leading Course of Golfers een ranglijst van de beste golfbanen in en buiten Europa. Het mooie van deze ranglijsten is dat ze volledig zijn samengesteld op basis van beoordelingen van echte golfers. Daarmee wordt het ook de meest transparante ranglijst in de golfwereld genoemd. Hier zie je de top 3 (2022) van golfbanen in Italië, inclusief enkele tips voor bezienswaardigheden! Pak de golf bags er maar vast bij.

Nummer 1 Golf Club Petersberg

In april 2023 is de golf opening van Golf Club Petersberg. De club is in 1988 opgericht en daarmee is dit de oudste golfclub van Zuid-Tirol. Petersberg ligt tussen Deutschnofen en Aldein en is in een half uur vanuit Bozen te bereiken. Bozen (Bolzano) is de grootste stad en hoofdstad van de provincie Zuid-Tirol. In de stad wonen circa 140.000 mensen. In de omgeving van Bozen vind je kerken, prachtige kastelen en veel historie.

De Golf Club Petersberg is geliefd vanwege de heerlijke keuken, de aardige medewerkers en vooral om de rust. De baan is voornamelijk omgeven door mooi bomen en ver weg van het gesuis van auto's en ander verkeer. Een ideale golfbaan voor goede spelers.

Bron: Instagram @golfclubambrosiano

Nummer 2 Golf Club Ambrosiano

Bij Golf Club Ambrosiano spelen zowel spelers met bijvoorbeeld handicap 8 als met handicap 35. De club is voorzien van een prachtige golfbaan, een mooi clubhuis en een bijzonder goede barservice. Tip van een golfer: let op de twee holes die niet goed in zicht zijn. De golfbaan is heel dicht in de buurt van de geliefde stad Milaan. Samen met Parijs hét toonaangevende centrum van haute couture. Milaan is dan ook niet voor niets de thuisbasis van Versace en Armani.

Lees ook:  De leukste zomerse activiteiten

Er is in Milaan ontzettend veel te zien, te veel om te benoemen. Toch nog even één highlight: de Kathedraal van Milaan (Duomo) aan het Piazza del Duomo. Eigenlijk een 'must-see'. Deze bekende kathedraal is gebouwd in de veertiende eeuw en het duurde tot in de twintigste eeuw, voordat het af was. De kathedraal heeft een betoverende architectuur en prachtig schilderijen. Het mozaïek is ook bijzonder mooi. Op het dak van de kathedraal heb je een fantastisch uitzicht over Milaan.

Instagram @golfclubvillacarolina
Bron: Instagram @golfclubvillacarolina

Nummer 3 Golf Club Villa Carolina

De nummer 3 in de ranglijst voor Italië is Golf Club Villa Carolina. Het ligt op zo'n 1,5 uur rijden van Milaan vandaan, dichtbij de stad Alesandria. Een stad met zo'n 90.000 inwoners en mooie bezienswaardigheden zoals het Museum Pietro Abbà-Cornaglia. Dit is een museum in het conservatorium Antonio Vivaldi.

De ligging van deze golfbaan, maakt het ideaal om een bezoek aan Golf Club Ambrosiano (de nummer 2) te combineren met een bezoek aan deze mooi club.

Golf Club Villa Corolina is een magisch mooie golfclub inclusief een adembenemend mooi landschap met twee ultieme 18-holes banen. De ene baan is ontworpen door Cornish 66666 Silva Inc. Golfcourse Architects USA. De andere door Architect Graham Cooke. De golfbaan is bijzonder goed onderhouden, waardoor je perfect kunt genieten van de grasgroene heuvels. Verder is er een resort met een exclusief restaurant.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Populariteit plantaardige levensstijl: waar komt het vandaan?

Het mysterie van Aurora: een natuurlijk lichtspektakel

Alles wat je moet weten: emigreren naar het buitenland!

Hollandse hoogtepunten: wat Nederland zo mooi maakt

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down