Goedkoop boodschappen doen

28 juni 2021
333
Winkel display goedkoop boodschappen doen

Iedereen wilt het graag, goedkoop boodschappen doen… Maar dat blijkt nog best wel een uitdaging in de praktijk. Door strategische marketingkeuzes van supermarkten en grote merken liggen impulsaankopen constant op de loer. Dat winkel display met al die lekkere snoepjes bij de kassa staat er namelijk niet voor niets. Hiermee probeert een supermarkt je te verleiden om die chocoladereep op het laatste moment toch nog in je winkelmandje te gooien. Of je die veel te dure reep nu écht nodig hebt… Natuurlijk niet! Toch word je in de verleiding gebracht, en op een zwak moment is de kans groot dat je deze verleiding niet kunt weerstaan. Lees hieronder een aantal tips waarmee goedkoop boodschappen doen makkelijker dan ooit wordt.

Boodschappenlijst

Een boodschappenlijst ouderwets? Echt niet! Het maken van een boodschappenlijst blijkt ontzettend effectief om goedkoop boodschappen te doen. Door thuis de voorraad te checken en een lijstje te maken, zorg je ervoor dat je minder snel iets koop wat je niet nodig hebt. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die altijd een boodschappenlijst maken voordat ze naar de supermarkt gaan, jaarlijks tot wel 9 (!) kilo minder voedsel weggooien. Dat is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook nog eens duurzaam. Een echte win-win situatie!

Goedkoop boodschappen doen via app

Om even voort te borduren op het ‘ouderwetse’ boodschappenlijstje… Tegenwoordig kun je ook goedkoop boodschappen doen via een app. Supermarktketens zoals Albert Heijn en Jumbo hebben apps ontwikkeld waarmee je eenvoudig de boodschappen kunt doen. Je kan er vervolgens voor kiezen om de boodschappen op te halen of te laten bezorgen. Je kunt goedkoop boodschappen doen via een app omdat je niet zo snel wordt verleid door een winkel display vol met lekkere producten. Daarnaast is het handig om gewoon vanuit huis je digitale winkelkar vol te gooien. Zo kun je ook meteen je voorraad checken.

Lees ook:  Werk: een groot deel van ons leven

Prijzen vergelijken

Ben jij iemand die altijd naar dezelfde oude, vertrouwde supermarkt gaat? Naar dezelfde supermarkt gaan heeft natuurlijk zijn voordelen. Zo haal je al je boodschappen op één plek en na al die jaren weet je waarschijnlijk precies waar je alles kunt vinden. Als je echter goedkoop boodschappen wilt doen, is het beter om regelmatig de prijzen van verschillende supermarkten met elkaar te vergelijken. Vergelijk de prijzen van producten die je vaak nodig hebt zoals pasta en rijst. Voor optimale besparing van je boodschappen kun je voor verse producten het beste de markt bezoeken. Groente, fruit en andere versproducten zijn hier vaak het goedkoopste.

Goedkoop boodschappen doen app

Op zoek naar alternatieven

Wie voor gemak gaat tijdens het boodschappen doen, betaalt in de meeste gevallen de hoofdprijs. Het is natuurlijk handig om voorgesneden groenten of aardappelen te kopen, want dit bespaart een hoop tijd in de keuken. Wie echter op zoek is naar manieren om goedkoop boodschappen te doen, kan beter kiezen voor hele groenten en aardappelen in plaats van voorgesneden producten. Naast de prijs is het ook een voordeel dat je van hele groenten en aardappelen meerdere keren kunt eten, omdat het langer goed blijft. Zo hoef je minder snel iets weg te gooien, wat ook nog eens duurzaam is.

Een slimme truc

De A-merken op ooghoogte in de supermarkt, dat winkel display bij de kassa vol met chocolade, de koekjes met prinsessen en ninja’s verpakkingen op ooghoogte van kinderen… Dat is allemaal niet voor niets. Een supermarkt wordt op een dusdanige manier ingericht, dat er zo veel mogelijk verleiding is om producten te kopen. Om de supermarkt te slim af te zijn, kun je je richten op de onderste schappen. Hier staan de minder bekende merken, die vaak ook een stuk goedkoper zijn. Deze goedkope merken doen helemaal niet af in kwaliteit ten opzichte van A-merken. Integendeel zelfs! En zoals we in het begin al kort hebben aangekaart, al dat snoep en chocola bij de kassa ligt er alleen zodat je een impulsaankoop gaat doen. Je betaalt hier véél te veel voor, in de schappen liggen namelijk vaak voordeelverpakkingen waarmee je een stuk goedkoper uit bent. Laat je dus niet verleiden door al dat lekkers!

Lees ook:  Telefoonverslaving

In de wereld van nu kan goedkoop boodschappen doen nog wel eens lastig zijn. Door alle slimme marketing trucjes van winkels is er genoeg verleiding. Toch kan het zeker zinvol zijn om goedkoop boodschappen te doen. Zo bespaar je namelijk een hoop kosten op jaarbasis, waardoor je meer geld overhoudt voor leuke dingen zoals een vakantie in eigen land. Kijk dus goed naar je eigen koopgedrag om te zien of hier winst te behalen valt. Met deze tips ben je alvast op weg geholpen!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down