Glooiende velden als een gedicht van ons alledaagse leven

18 november 2016
154

De Poolse fotograaf Przemysław Kruk woont al sinds zijn jeugd in een dorp waar de velden rondom over reiken als de horizon. Op een gegeven moment bestonden de beelden van deze velden alleen nog in een verre herinnering, en hij besloot om terug te keren en zijn herinneringen nieuw leven in te blazen.

Nu fotografeert hij al 20 jaar de velden van Europa. Volgens Przemysław lijken ze op golven van de zee. Hij is er gefascineerd door: "Wanneer ik een omgeploegd veld zie wil ik ik het vastleggen in mijn foto's. Voor mij is het een prachtig verhaal dat ik kan bevriezen in de tijd, een gedicht van ons alledaagse leven. Kijk en zie hoe mooi de wereld om ons heen is..."

Niet alleen is het dagelijkse leven zichtbaar in de velden, ook de cyclus van de natuur en daarmee ons eigen bestaan: in de zomer sprankelend van de gouden gewassen, slapend in de herfst en winter wanneer de voren hard gevroren en soms bedekt zijn met ijs, en exploderend met een vurig groen in de zomer.

velden-europa2 velden-europa3 velden-europa4 velden-europa5 velden-europa6 velden-europa7 velden-europa8 velden-europa9 velden-europa10 velden-europa12 velden-europa13 velden-europa14 velden-europa15 velden-europa16

 

Lees ook:  Deze gedichten zijn alleen te lezen als het regent

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings