Glooiende velden als een gedicht van ons alledaagse leven

1003 VIEWS
Glooiende velden als een gedicht van ons alledaagse leven

De Poolse fotograaf Przemysław Kruk woont al sinds zijn jeugd in een dorp waar de velden rondom over reiken als de horizon. Op een gegeven moment bestonden de beelden van deze velden alleen nog in een verre herinnering, en hij besloot om terug te keren en zijn herinneringen nieuw leven in te blazen.

Nu fotografeert hij al 20 jaar de velden van Europa. Volgens Przemysław lijken ze op golven van de zee. Hij is er gefascineerd door: “Wanneer ik een omgeploegd veld zie wil ik ik het vastleggen in mijn foto’s. Voor mij is het een prachtig verhaal dat ik kan bevriezen in de tijd, een gedicht van ons alledaagse leven. Kijk en zie hoe mooi de wereld om ons heen is…”

Niet alleen is het dagelijkse leven zichtbaar in de velden, ook de cyclus van de natuur en daarmee ons eigen bestaan: in de zomer sprankelend van de gouden gewassen, slapend in de herfst en winter wanneer de voren hard gevroren en soms bedekt zijn met ijs, en exploderend met een vurig groen in de zomer.

velden-europa2 velden-europa3 velden-europa4 velden-europa5 velden-europa6 velden-europa7 velden-europa8 velden-europa9 velden-europa10 velden-europa12 velden-europa13 velden-europa14 velden-europa15 velden-europa16

 

MEER INSPIRATIE

Noorderlicht fotograferen doe je met deze handige tips
Blauwe bijen
De prikkelende schoonheid van een kwal
De betoverende schoonheid van het uiterste noorden