Misschien wel het mooiste dorpje van Nederland..

12 juni 2016
188

Dat Nederland een heleboel bijzondere plekken herbergt zagen we o.a. al eerder in deze fotoserie van de natuur in Nederland, dit filmpje van een zonsopgang aan de IJssel en de schitterende paarse kleuren op de Posbank. Een waardige toevoeging aan het lijstje is Giethoorn dat met haar talloze waterwegen . Uiteraard is Giethoorn bij nagenoeg elke Nederlander bekend. Maar veel minder zijn er ook daadwerkelijk geweest!

De schitterende setting stamt uit 1230 (!) en het waternetwerk brengt je van historische architectuur naar boerderijen, musea en leuke winkeltjes langs het water. Giethoorn te voet doorkruisen is ook mogelijk: hier heb je de keuze uit 176 bruggen..

En het is er stil. Heel stil. Auto's komen niet in Giethoorn en de meeste boten hebben een elektrische motor of een stel roeispanen. En als je oren dan gewend zijn aan het ontbreken van de dagelijkse verkeersruis en kakofonie van stemmen om ons heen, dan is het slechts een vogel of kwakende eend die je hoort.

(Weer) een keer naar Giethoorn? Hier vind je meer informatie. Dergelijke schoonheid blijft zelden onopgemerkt, dus het loont om hier al bij het eerste ochtendgloren de dag te beginnen om niet samen met al te veel andere mede-bewonderaars het moois te moeten aanschouwen!

giethoorn giethoorn2 giethoorn3 giethoorn4 Giethoorn Village  giethoorn7 giethoorn8 giethoorn9 giethoorn10 giethoorn11

 

Lees ook:  Deze prachtige huisjes zijn speciaal gebouwd voor 2 gepensioneerde Japanse vrouwen

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontdek de schoonheid van Nederlandse wandelgebieden

Ingrid Bergman | Dualiteit

Op vakantie naar de Malediven: activiteiten om te doen

Backpacken in Mexico: de top 5 plaatsen die je moet bezoeken

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings